GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet ponuda za trećemajsku novogradnju 514

Pet ponuda za trećemajsku novogradnju 514
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 16:40
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Na javni poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju broda za prijevoz automobila i kamiona (novogradnje 514), koji se gradi u 3. maju, a u vlasništvu je Republike Hrvatske, prispjelo je pet ponuda, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Odlukom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, osnovano je stručno tijelo koje će otvoriti i ocijeniti ponude, a sastat će se u petak, 17. rujna.

Stručno tijelo prodavatelja će među pravovremeno podnesenim i urednim ponudama odabrati tri ponude koje sadrže najviše iznose ponuđene kupoprodajne cijene.

O tome će stručno tijelo obavijestiti podnositelje ponuda te ih pozvati da sudjeluju u drugoj fazi natječaja.

Za konačno sklapanje Ugovora o kupoprodaji potrebno je prethodno odobrenje Vlade Republike Hrvatske, navedeno je u priopćenju.

Novogradnja 514 je brod za prijevoz automobila i kamiona dugačak 199,7 metara, širine 32,2 metra, a procjenjuje se da će biti završen u lipnju iduće godine.

Ministarstvo je u početku kolovoza objavilo javni poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju tog broda, a Vlada je prethodno odlučila da će se brod prodavati putem javnog poziva, a ne posredovanjem brokera

Rok za slanje ponuda na javni poziv je bio 15. rujna. Najniža prihvatljiva cijena je 39 milijuna eura, a brod se može prodati kao dovršen ili nedovršen.

Riječ je o brodu koji je bio u vlasništvu Uljanika d.d., njegova izgradnja u 3. maju je bila obustavljena kao posljedica otvaranja stečajnog postupka nad Uljanikom, a bilo je izgrađeno 79,5 posto broda.

Brod je lani kupljen na javnoj dražbi te sada njime upravlja Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U travnju ove godine potpisan je Ugovor o dovršetku gradnje između Republike Hrvatske, kao vlasnika i naručitelja radova završetka broda i 3. maja kao izvoditelja radova završetka broda. Država se radi financiranja završetka broda zadužila kod HBOR-a u iznosu od 22 milijuna eura.

Tagovi: 3. maj, brodogradnja, novogradnja 514
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE