GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perutnina Ptuj želi akvizicijama prodrijeti na nova tržišta

Perutnina Ptuj želi akvizicijama prodrijeti na nova tržišta
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2022 / 08:01
Autor: SEEbiz
PTUJ - Perutnina Ptuj namjerava osigurati daljji rast kupovinom tvrtki na pojedinim tržištima, izjavio je za Finance Agrobiznis, Enver Šišić, generalni direktor Perutnine Ptuj

Tvrtka na razini grupe trenutno je prisutna na 31 tržištu, a u budućnosti namjerava tražiti nova tržišta za kobasičaste proizvodima, koji trenutno dostižu 17% udjela u ukupnoj prodaji kompanije. Još veći naglasak bit će stavljen na tzv. etno tržište, odnosno one potrošače koji već poznaju brend Perutnine Ptuj; među njima su svakako švicarsko i austrijsko tržište.

- Na nivou grupe, Perutnina Ptuj danas je sigurno najveći proizvođač pilećeg mesa od Istanbula do Münchena. Imamo velike tržišne udjele na našim tradicionalnim tržištima, ali svjesni smo da će organski rast biti sve teži i skuplji. Stoga je naša strategija osigurati budući rast kupovinom tvrtki na pojedinim tržištima ili zemljama od interesa za nas, a razmišljamo i o stvaranju novih strateških poslovnih jedinica koje ne bi bile vezane samo za pileće meso, već za širi spektar proizvoda iz prehrambene industrije, rekao je Šišić.

S naglaskom na održivi uzgoj i prijateljski tretmanu životinja u liniji Natur Premium, tvrtka se približava mlađim kupcima koji su za prilagođeni uzgoj kokoši. Ovakva diferencijacija proizvoda otvorila je vrata zahtjevnim tržištima Austrije i Švicarske.

Šišić napominje da se u Austriji teško probiti na maloprodajne police čak i ako imate niže cijene.

- To je filozofija koja se mogla ''''čuti'''' i u Sloveniji, a to je da trgovci jednostavno ne žele uvoziti proizvode iz drugih zemalja ako svoje potrebe mogu zadovoljiti s austrijskim dobavljačima. No, nakon nekoliko godina upornog truda i uspostavljenog povjerenja, uspjeli smo se probiti i na ovo tržište, iako smo svjesni da nas čeka još puno posla, dodao je

Perutnina Ptuj, prema njegovim riječima, nastavit će izlaziti na tržišta Europske unije, gdje je suočena s većom zaštitom od domaćih proizvođača, s linijom Natur Premium i certifikatom o prilagođenom uzgoju kokoši.

Tagovi: Perutnina Ptuj, Enver Šišić
PROČITAJ I OVO
Uz Tolušića uhićen i zaposlenik tijela državne uprave
UHIĆENJA
Uz Tolušića uhićen i zaposlenik tijela državne uprave
ZAGREB - Uz bivšeg ministra Tomislava Tolušića zbog subvencijske prijevare i zlouporabe položaja vezano uz natječaje u vinskom sektoru uhićen je još jedan zaposlenik tijela državne uprave, doznaje se u policiji koja nije otkrila identitete uhićenih.
Matija Kovačević umjesto Dauba u Upravnom odboru HT-a
KARIJERE
Matija Kovačević umjesto Dauba u Upravnom odboru HT-a
ZAGREB - Matija Kovačević imenovan je članom Uprave Hrvatskog Telekoma za financije.
Holcim u Koromačnu započeo KOdeCo projekt
PROJEKTI
Holcim u Koromačnu započeo KOdeCo projekt
KOROMAČNO - U sklopu europskog zelenog plana, zakonodavnog okvira dekarbonizacije Europe do 2050. godine, Holcimova tvornica cementa u Koromačnu pokrenula je projekt rekonstrukcije postrojenja s ciljem smanjenja emisija ugljičnog dioksida kroz povećanje energetske oporabe otpada, čime postaje jedan od predvodnika zelene tranzicije u Hrvatskoj.
Kostić nije uspio postati većinski vlasnik Budvanske rivijere i Svetog Stefana
NEUSPJELA PONUDA
Kostić nije uspio postati većinski vlasnik Budvanske rivijere i Svetog Stefana
PODGORICA - Akcionarima Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela nije se svidjela ponuda MKG Propertisa za otkup akcija, pa se veoma mali broj akcionara prijavio da proda akcije firmi koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić.
C&A zatvara trgovine u Srbiji, tvrdi da je meta velike prevare
SKANDALI
C&A zatvara trgovine u Srbiji, tvrdi da je meta velike prevare
BEOGRAD - Kompanija C&A Srbija proglasila je stečaj, nakon što je, kako je saopštila, "postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE