GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perutnina Ptuj prošle godine s rastom prodaje, u Sloveniji s rekordnom dobiti

Perutnina Ptuj prošle godine s rastom prodaje, u Sloveniji s rekordnom dobiti
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2021 / 20:23
Autor: SEEbiz
PTUJ - Za Perutninu Ptuj ovo je godina puna izazova koji su uglavnom uspješno pretvoreni u prilike, napisao je generalni direktor ptujske tvrtke Enver Šišić u godišnjem izvješću o prošlogodišnjem poslovanju objavljenom ovog tjedna.

Na razini grupe godinu su završili s prihodima od 294 milijuna eura, što predstavlja rast od 3% u odnosu na prethodnu godinu.

Prema Šišićevim riječima, 2020. godina bila je posebna, specifična i dinamična za grupu, jer je zahtijevala mnoge prilagodbe novonastaloj situaciji unutar tvrtke i unutar poslovnih procesa, što je značilo da su se mnoge aktivnosti morale provoditi drugačije nego prije.

Lani je grupa sa gotovo 3900 zaposlenih povećala svoju dobit prije amortizacije i kamata (EBITDA) za više od 47 milijuna eura za sedam posto, a neto dobit iznosila je više od 31 milijun eura. Unatoč izvanrednoj situaciji zbog epidemije, zaposlili su dodatno osoblje i osigurali posao za 190 novih zaposlenika.

Na razini slovenske tvrtke koja zapošljava 1900 ljudi, lani su ostvarili slične prihode od prodaje kao i godinu prije, u iznosu od 177 milijuna eura. Najviše od svega, povećali su prodaju proizvoda od peradi za više od 1500 tona, ostvarivši rekordnu EBITDA dobit od 27 milijuna eura, što je 4,8 milijuna eura više nego lani. Neto dobit iznosila je 18,5 milijuna eura.

Tagovi: Perutnina Ptuj, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE