GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perutnina prodaje Ptujske kleti

Perutnina prodaje Ptujske kleti
VINSKI PODRUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2019 / 07:13
Autor: SEEbiz / indikator.ba
CELJE - Poduzeće Celjske mesnine iz Celja zainteresiranio je za kupnju pozantog vinskog podruma Perutnine Ptuj "Ptujske kleti", rekao je za STA Izidor Krivec, direktor Celjske mesnine.

Perutnina Ptuj objasnila je kako im se za Ptujsku klet obraćaju različiti investitori. Prema Krivčevim riječima, oni su već neko vrijeme zainteresirani za kupnju ptujskog podruma, a već su poslali ponudu upravi Perutnine.

Krivec se prisjetio i kako su prije godina kupili podrum Radgonske gorice, još dvije pršutarnice u Krasu, te prošle godine celjsku tvrtku za preradu i prodaju mesa i mesnih proizvoda Ledas.

Ako kupnja ptujskog podruma uspije, Krivec očekuje da će se njihovi prihodi povećati za tri do četiri miliona eura godišnje, a broj zaposlenih sa trenutno oko 450 povećao bi se za nešto više od 20.

Prošle godine Ptujska klet ostvarila je 3,6 miliona eura neto prihoda od prodaje, što je 300.000 eura više nego u 2017. godini, uz neto dobit od gotovo 342.000 eura, u odnosu na godinu ranije.

Ptujska klet jedan je od najstarijih vinskih podruma u Sloveniji. Njegovi počeci datiraju iz 1239. godine. Podrum posjeduje najveću vinsku arhivu u srednjoj Evropi, a sadašnja ponuda vina predstavlja krunu spoja tradicionalnog i modernog.

Najstarije vino "Zlata Trta" u Sloveniji smješteno je baš u ovom podrumu i datira iz 1917. godine.

Posjetiocima podruma pruža se jeedinstven ugođaj sa zvučnim i svjetlećim efektima koji se prepleću s izgledom izrezbarenih slika na drvenim bačvama. U vinskom hramu ima mjesta za oko 60 osoba, a gostima se nudi gledanje multivizijske predstave sa fotografijama haloških brežuljaka uz šetnju kroz prošlost i sadašnjost vinarstva u Ptuju.

Tagovi: Perutnina Ptuj, Perutnina, Ptujske kleti, Celjske mestnine, Izidor Krivec
PROČITAJ I OVO
Predsjednik Uprave Pevexa na minimalcu
POTEZI
Predsjednik Uprave Pevexa na minimalcu
ZAGREB - Predsjednik Uprave PEVEX-a Jurica Lovrinčević podnio je Nadzornom odboru zahtjev za smanjenjem plaće zbog krize uzrokovane epidemijom COVID-19.
Italija proširuje ovlasti za zaštitu strateških sektora
ZAŠTITA
Italija proširuje ovlasti za zaštitu strateških sektora

RIM - Italija planira proširiti posebne ovlasti za zaštitu strateških kompanija od neželjenih stranih interesa, rekao je dužnosnik talijanske vlade, dodajući da će se mjere primjenjivati i na ulagače iz drugih država EU-a.

Air Serbia otkazala sve letove do kraja aprila
POTEZI
Air Serbia otkazala sve letove do kraja aprila
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Air Serbia otkazala je sve letove do početka maja.
Dubrovačka pivovara podijelila recept za pivski kvasac
KVASAC
Dubrovačka pivovara podijelila recept za pivski kvasac
DUBROVNIK - Budući da je u posljednje vrijeme u trgovinama postalo gotovo nemoguće naći kvasac, Dubrovačka pivovara priključila se brojnim domaćim pivovarama koje su odlučile pivski kvasac podijeliti građanima.
HZZ: Potpore i poslodavcima koji su ponovno zaposlili otpuštene radnike
PROMJENE
HZZ: Potpore i poslodavcima koji su ponovno zaposlili otpuštene radnike
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je izmijenilo kriterije za korištenje potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, a najznačajnija promjena je da i poslodavci koji su tijekom ožujka otpustili radnike mogu koristiti potpore ako su radnike ponovno prijavili u radni odnos.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE