GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pelješki most će biti gotov devet mjeseci prije pristupnih cesta

Pelješki most će biti gotov devet mjeseci prije pristupnih cesta
APSURDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2019 / 08:13
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Za razliku od mosta, projekt izgradnje pristupne ceste mostu Pelješac ponovno se zakomplicirao.

Naime, izbor izvođača radova na pristupnoj cesti preko Pelješca ponovo je zaustavljen jer je austrijska tvrtka Strabag podnijela žalbu Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave kojom želi osporiti odabir grčke kompanije Avax za izvođača radova dionice ceste Sparagovići - Doli u sklopu koje treba izgraditi i stonsku obilaznicu, piše Jutarnji list.

Neslužbeno, Austrijancima je sporna stručna referenca za jednog građevinskog stručnjaka kojeg je u natječajnoj dokumentaciji navela grčka kompanija. Prema dostupnim informacijama potvrdu o referencama i projektima na kojima je ta osoba kao rukovoditelj radila dale su Hrvatske autoceste. U potvrdi se navodi da je taj stručnjak radio na dionicama autoceste Zagvozd-Ravča i Ravča-Ploče. Strabag pak osporava da je taj stručnjak bio glavni inženjer na tom gradilištu ispred udruge koja je dobile taj posao. Hrvatske ceste, kao investitor, u natječajnom postupku tu su referencu prihvatile.

Danas će biti poznato da li je i grčki Avax podnio žalbu na izbor austrijskog Strabaga za izgradnju prve dionice ove pristupne ceste od Duboke do Sparagovića. Za izgradnju te dionice Hrvatske ceste su odabrale austrijski Strabag koji je dao ponudu od 482 milijuna kuna bez PDV-a. Ako Grci nisu podnijeli žalbu, ugovor s austrijskom kompanijom bi se mogao potpisati u roku od mjesec dana. Natječaj za ovu dionicu raspisan je još u lipnju 2018. godine. Zbog svih tih žalbi, most Pelješac će biti završen barem devet mjeseci prije pristupne ceste, a gotovo je sigurno da neće biti ni ispoštovan 31. siječnja 2022. koji je kao rok za završetak cjelokupnog projekta zadala Vlada.

Tagovi: Pelješki most, pristupne ceste, Strabag, Avax, Hrvatske ceste, China Road and Bridge Corporation
PROČITAJ I OVO
Vlasnik British Airwaysa planira pokretanje ocjene zakonitosti plana karantene
POTEZI
Vlasnik British Airwaysa planira pokretanje ocjene zakonitosti plana karantene

LONDON - Matična kompanija British Airwaysa IAG razmatra pokretanje postupka ocjene zakonitosti plana karantene u Velikoj Britaniji, rekao je glavni izvršni direktor IAG-a Willie Walsh, upozoravajući kako će nova pravila onemogućiti povratak letenju u srpnju.

Zagrebačka zračna luka očekuje barem 50% lanjskog prometa
OČEKIVANJA
Zagrebačka zračna luka očekuje barem 50% lanjskog prometa
ZAGREB - Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman spremna je za povećani promet putnika u lipnju i srpnju, a u sklopu projekta "Trust/Povjerenje" svakodnevno u svim segmentima poslovanja primjenjuje sve preporučene mjere za zaštitu zdravlja putnika i zaposlenika, istaknuto je u petak pri novinarskom obilasku te luke.
Sindikalni povjerenik: Nedopustivo je uvlačiti radnike Pevexa u politiku
PORUKE
Sindikalni povjerenik: Nedopustivo je uvlačiti radnike Pevexa u politiku
ZAGREB - "Ne samo da ste pokušali nauditi imidžu tvrtke koja ih prehranjuje – povrijedili ste radnike".
SDH želi da Telekom Slovenije isplati dividendu
DIVIDENDA
SDH želi da Telekom Slovenije isplati dividendu
LJUBLJANA - Prije današnje Glavne skupštine Telekoma Slovenije, Slovenski državni holding (SDH) predložio je da društvo izdvoji 22,77 milijuna eura od dividende od 30,16 milijuna eura za dividendu, dok Uprava predlaže da ostane neraspoređena.
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
KVALITETA
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
ROVINJ - Riječ je o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa. Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2020 za sva tri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu i hamu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE