GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pčelarima isplaćeno 14,1 milijun kuna

Pčelarima isplaćeno 14,1 milijun kuna
POTPORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2017 / 12:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je pčelarima 14,1 milijun kuna potpora za ovu godinu, a kroz šest mjera u sektoru pčelarstva potpore je primilo više od 3.400 korisnika, izvijestili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako se navodi u priopćenju, potporu je primilo 1.026 korisnika mjere "Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara", 2.197 korisnika mjere "Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze", 88 korisnika mjere "Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja", 60 korisnika "Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda", 42 korisnika mjere "Obnavljanje pčelinjeg fonda" i jedan korisnik mjere "Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelinjih proizvoda".

"Broj pčelara i pčelinjih zajednica povećava se iz godine u godinu, a zabilježeno je i da se sve više mladih ljudi odlučuje za pčelarstvo kao osnovni izvor prihoda", izjavio je u priopćenju ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Dodao je i kako su hrvatski pčelari dobro organizirani i zajedno posjeduju veliko znanje i iskustvo te kako o kvaliteti domaćeg meda nije potrebno puno govoriti.

"Zna se da je naš med nadaleko najbolji i najkvalitetniji, a povećanje izvoza i potražnje za našim medom izvan naših granica dovoljna je potvrda toj izjavi", istaknuo je Tolušić.

Iz Ministarstva podsjećaju kako Nacionalni pčelarski program 2017.-2019. predviđa 2,5 milijuna eura godišnje potpore pčelarima kroz različite mjere.

Mjere su donesene temeljem iskustva korištenja sličnog programa u prethodnom razdoblju i u potpunosti su u službi pčelara.

Financiranjem pčelara kroz Nacionalni pčelarski program ostvaruje se nekoliko ciljeva - od poboljšanja tehničkih uvjeta pčelarenja, brige za zdravlje i vitalnost pčelinjih zajednica, sigurnosti, kvalitete i pozicioniranja pčelinjih proizvoda pa sve do primijenjenih istraživanja koja su nužna za suočavanje s izazovima koji su pred pčelarima.

Tagovi: pčelari, potpore pčelarima
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE