GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavićeva tvrtka Com.Com u stečaju s gotovo 600.000 kuna duga

Pavićeva tvrtka Com.Com u stečaju s gotovo 600.000 kuna duga
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2017 / 13:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad tvrtkom Com.Com. Ninoslava Pavića, bivšeg većinskog vlasnika medijske kompanije Europapress Holding (EPH) - sada Hanza Medije te je pozvao vjerovnike da u 60 dana prijave svoja potraživanja od tvrtke s više od 598.000 kuna duga.

Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, kako se navodi u rješenju, pokrenuo je zastupnik Com.Coma krajem prošlog mjeseca navodeći kao stečajni razlog činjenicu da su mu poslovni računi 252 dana u neprekidnoj blokadi te je do polovice srpnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od šest mjeseci i ukupnom iznosu od 598.252 kune.

Rješenjem su pozvani i razlučni vjerovnici da u roku od 60 dana, odnosno do kraja listopada, obavijeste stečajnog upravitelja o svom razlučnom pravu, pravnoj osnovi razlučnog prava i dijelu imovine stečajnog dužnika na koji se njihovo pravo odnosi te o svemu tome dostave dokaze.

U rješenju se navodi i kako će se otvaranje ovog stečajnoga postupka upisati po službenoj dužnosti u sudski registar kao i u zemljišne knjige – osobito u one koje se odnose na vlasništvo zgrade i dvorišta u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, ali i u upisnik brodova, upisnik brodova u izgradnji, upisnik zrakoplova i upisnik prava intelektualnog vlasništva.

Ispitno ročište na kojem će se odlučivati o potraživanjima vjerovnika Com.Com zakazano je za 21. studenoga 2017. na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Tvrtka Com.Com osnovana je kao d.o.o u lipnju 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i s više prijavljenih predmeta poslovanja - od izdavačke djelatnosti do poslovanja nekretninama. Kao jedini osnivač Com.Coma navodi se Ninoslav Pavić koji je preko te tvrke sudjelovao u upravljanju i kasnijoj promjeni vlasništva nad nekadašnjim Europapress Holdingom, sada Hanza Medijom u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

Upravo promjena vlasništva nad tom medijskom kompanijom sada je predmet sudskog spora u kojem Pavić tuži Hanžekovića za prevaru i traži isplatu 260 milijuna kuna, a s druge strane Hanžeković odbacuje tužbu u cijelosti i ističe kako je protiv Pavića podigao kaznenu prijavu jer je poduzimao "radnje na štetu EPH kako bi se nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna".

U tom sporu sljedeće je ročište zakazano za 3. studenoga kada bi o okolnostima preuzimanja EPH trebali biti saslušani Pavić i Hanžeković.

Tagovi: Com.Com, Ninoslav Pavić, Europapress Holding, Hanza Media
PROČITAJ I OVO
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE