GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Palumbo Group kupio 14% Viktora Lenca

Palumbo Group kupio 14% Viktora Lenca
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2018 / 11:11
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Talijanski Palumbo Group je proteklih dana velikim kupnjama dionica postao vlasnikom preko 14 posto Viktora Lenca. 

Udjele je kupio od Tankerske plovidbe koja je prethodno najavila mogućnost prodaje udjela u Lencu. Posrednik u poslu bio je Interkapital. 

Dionice Lenca (ZSE:VLEN-R-B) jutors su najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 18,6 posto, na 11,50 kuna.

Prije nekoliko tjedana udjele u Lencu počeo je prodavati i Uljanik. 

Brodogradilište iz Martinšćice interesantno je i zbog snažne suradnje koju su uspostavili s Američkom ratnom mornaricom i servisiranjem brodova njihove Šeste flote.

Sve upućuje da će u vrlo dogledno vrijeme, kroz idućih nekoliko mjeseci, doći do velike promjene u vlasničkoj strukturi Lenca. Pretpostavlja se da će potencijalni ulagač(i) tipovati kako doći do većinskog paketa dionica u Lencu, odnosno do 51 posto. To se može osigurati jedino tako da Tankerska plovidba i Uljanik zajedno prodaju svoje dionice.

Tagovi: Palumbo Group, Viktor Lenac, Tankerska plovidba
PROČITAJ I OVO
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
DOBRE BROJKE
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
RIJEKA – Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna HRK poslovnih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE