GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad potražnje za oglašavanjem i dalje pritišće Murdochov News Corp

Pad potražnje za oglašavanjem i dalje pritišće Murdochov News Corp
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2017 / 07:45
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Globalni medijski div News Corp, u vlasništvu Ruperta Murdocha, izvijestio je o prihodima u prethodnom tromjesečju ispod očekivanja analitičara, uslijed pada potražnje za oglašavanjem u tiskanim izdanjima.

Ukupni prihodi te kompanije pali su u drugom ovogodišnjem tromjesečju 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 2,08 milijardi dolara. Analitičari su očekivali prihod od 2,10 milijardi dolara.

Prihodi od oglašavanja, koji predstavljaju najveći pojedinačni izvor prihoda News Corpa, u drugom ovogodišnjem tromjesečju pali su 8,2 posto, na 737 milijuna dolara.

Istodobno, kompanija je zabilježila i neto gubitak pripisiv dioničarima od 430 milijuna dolara, dok je godinu dana ranije u tom razdoblju poslovala s dobiti od 89 milijuna. Taj gubitak tumači troškom od 464 milijuna dolara povezanog s otpisom vrijednosti u fiksnoj imovini svojih britanskih tiskovina.

Prihodi od njezinog dijela digitalnog poslovanja s nekretninama, odnosno REA grupe, oglašivačke kompanije za nekretnine u Australiji, porasli su u drugom ovogodišnjem tromjesečju za 10 posto, na 251 milijun dolara, premašivši očekivanja analitičara od 243 milijuna.

"Pretpostavljamo da će se nastaviti pad u tiskanim izdanjima u fiskalnoj 2018. stoga agresivno radimo na smanjivanju troškova", kazala je financijska direktorica kompanije Susan Panuccio.

Prodaja tiskanih izdanja, koja pada zadnjih 10 godina, po procjenama tvrtke za istraživanje medijskog tržišta Magna Intelligence, ove bi godine u SAD-u mogla biti smanjena za 13 posto .

News Corp, vlasnik Wall Street Journala i Dow Jones Newswirea, već neko vrijeme smanjuje broj zaposlenika i provodi ostale mjere rezanja troškova, dok jača svoje digitalno nekretninsko poslovanje.

Tagovi: Rupert Murdoch, News Corp
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE