GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad polugodišnje dobiti osiguravajućih kuća u RS

Pad polugodišnje dobiti osiguravajućih kuća u RS
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2019 / 07:58
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - Obračunata premija na tržištu osiguranja Republike Srpske u prvom polugodištu ove godine iznosila je 114,8 miliona maraka i za 2,8 odsto je veća u odnosu na isti period lani. 

- Od ukupno obračunate premije, na premiju neživotnih osiguranja, odnosilo se 95,1 milion maraka, dok je obračunata premija životnih osiguranja iznosila 19,7 miliona maraka, naveli su u Agenciji za osiguranje. 

Predsjednik Skupštine Udruženja društava osiguranje RS Milomir Durmić kaže za "Glas Srpske" da iz godine u godinu na domaćem tržištu prednjače obavezna i neživotna osiguranja, dok većina građana i dalje životna osiguranja smatra luksuzom. 

- Iako je premija od auto-odgovornosti smanjena za deset odsto, a znamo da ta vrsta osiguranja prednjači na našem tržištu, možemo biti zadovoljni polugodišnjim rezultatom. Iako bilježimo rast, to su i dalje mali koraci u poređenju sa kapacitetima Republike Srpske, rekao je Durmić. 

Dodaje da životna osiguranja takođe bilježe blagi rast u ovoj godini, ali da je to i dalje veoma skromno. 

- U poređenju sa zemljama okruženja i razvijenim evropskim državama, Srpska i BiH su gotovo na dnu ljestvice po zastupljenosti životnih u ukupnoj strukturi premije osiguranja - rekao je Durmić i dodao da slična kretanja na domaćem tržištu osiguranja očekuje i u drugom polugodištu ove godine. 

U Agenciji za osiguranje RS navode da su osiguravajuće kuće za šest mjeseci ove godine ostvarile neto dobitak od 14 miliona maraka, što je za 26,6 odsto manje u odnosu na isti period lani. 

- Deset društava za osiguranje je iskazalo neto dobitak u iznosu od 16 miliona KM, dok je pet društva iskazalo neto gubitak, u ukupnom iznosu od dva miliona KM - naveli su u Agenciji za osiguranje.

Tagovi: osiguravajuće kuće u BiH
PROČITAJ I OVO
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
PRODAJA
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prodao je leasing kompaniji Dubai Aerospace Enterprise 15 aviona 737 MAX čija je proizvodnja prošle godine morala biti zaustavljena zbog dvije nesreće u Indoneziji i Etiopiji.
Shoppster preuzima D express
AKVIZICIJE
Shoppster preuzima D express
BEOGRAD - Ecommerce platforma Shoppster iz sastava United Groupa planira da kupi kurirsku kompaniju D express u Srbiji.
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
RAST
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
NEW YORK - Američka kompanija Johnson&Johnson izvijestila je u utorak da su joj dobit i prihodi porasli u prvom tromjesečju, odražavajući skok prodaje lijekova i medicinske opreme i isporuke cjepiva protiv covida 19.
Amazon otvara frizerski salon u Londonu
NOVI ISKORAK
Amazon otvara frizerski salon u Londonu
LONDON - Američki div e-trgovine Amazon objavio je danas da planira otvoriti svoj prvi frizerski salon u istočnom Londonu, nastavljajući tako istraživati nove smjerove poslovnog razvoja i promovirati neke predmete koje prodaje na svojoj platformi.
Agromarket uspešan u kupovini akcija Galenika-Fitofarmacije
USPEH
Agromarket uspešan u kupovini akcija Galenika-Fitofarmacije
BEOGRAD – Kragujevački Agromarket uspeo je da preuzme 2,95 posto akcija i da dosegne 92,78 procenata vlasništva nad akcijama zemunske Galenika-Fitofarmacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE