GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su najveća osiguravajuća društva u regiji jugoistočne Europe

Ovo su najveća osiguravajuća društva u regiji jugoistočne Europe
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2019 / 07:56
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Zavarovalnica Triglav najveći je osiguravatelj u regiji jugoistočne Europe, pokazuje istraživanje SEE TOP 100 portala Seenews.

Među deset najvećih osiguravatelja, čak četiri su slovenska, i po jedno hrvatsko i srpsko društvo. Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Sava i hrvatsko Croatia osiguranje zadržali su vodeće tri pozicije, koje su držali i 2017. godine.

Oni su na listi ispred rumskog City Insurance SA na četvrtom mjestu i još jednog slovenskog društva, Vzajemna Zdravstvena Zavarovalnica d.v.z., na petom mjestu.

Zavarovalnica Triglav ubjedljivo je najveći osiguravatlj sa bruto premijom u prošloj godini od 660,2 mil eura, a Zavarovalnica Sava sa 392,3 mil eura, i Croatia osiguranje d.d. sa 376,5 mil eura značajno zaostaju.

Na devetom mjestu uvrstilo se srspko Dunav osiguranje, koje je u odnosu na 2017. godinu poboljšalo plasman za jedno mjesto. Njegova premija iznosila je u 2018. godini 233,9 miliona eura.

Najbolje rangirano bh. društvo Adriatic osiguranje d.d. Sarajevo, zahvaljujući rastu premije od 31.75% na 33,7 miliona eura, ostvarilo je značajan napredak na ljestvici te se sa 65. probilo na 51. mjesto.
Uniqa osiguranje d.d. Sarajevo je na ovoj listi 57. (pad za dva mjesta), a Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo je 59. ( pad za jednu poziciju).

Minimalni prag za ulazak na listu bio je 12,5 miliiona eura, a nisu ga uspjela preći osiguranja s Kosova i Moldavije.

Prvih 100 osiguravatelja zemalja jugoistočne Europe pohvalilo se s kombiniraniom bruto zaračunatom premijom od 8,1 milijardi eura
u 2018. godini, premašivši prethodni maksimum od 7,5 milijardu eura koje su članice postavile u prošlogodišnjem izdanju rang-liste.

Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija su imale najveći broj novih sudionika na ovogodišnjem rangiranju - po dva. Rang lista također ima po jednog novog sudionika iz Bugarske, Hrvatske i Rumunije.

Između ostalog, novoplasirani novi učesnik iz Bosne i Hercegovine Central Osiguranje, zauzelo je 74. mjesto sa oštrim rastom od 44,19%.

Tagovi: osigfueavajuća društva, Triglav, Adriatic osiguranje, Sava Re, Croatia osiguranje, Sarajevo-osiguranje, Uniqa, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
NEZADOVOLJSTVO
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
SPLIT - Udruga ugostitelja Splitsko-dalmatinske županije inicirala je akciju u suradnji s Nacionalnom udrugom ugostitelja kao upozorenje odgovornim institucijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE