GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovi odvjetnički uredi najviše zarađuju u Hrvatskoj

Ovi odvjetnički uredi najviše zarađuju u Hrvatskoj
ODVJETNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2022 / 09:00
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Financijska agencija dostavila je podatke o rezultatima poslovanja poduzetnika u pravnoj djelatnosti od 2016. do 2020., pri čemu je, prema podacima za 2020. godinu, 1.240 poduzetnika registrirano u pravnoj djelatnosti, a njih 1.004 ili 81 posto ostvarilo je dobit, priopćila je Fina.

U petogodišnjem se razdoblju broj poduzetnika u pravnim djelatnostima povećao za 20,6 posto, a broj zaposlenih za 6,1 posto. Ukupni prihodi u 2016. iznosili su 1,8 milijardi kuna, a u 2020. 1,9 milijardi kuna. Kroz cijelo promatrano razdoblje na razini svih poduzetnika u pravnim djelatnostima ostvarena je neto dobit, piše Novi list.

– Navedena skupina poduzetnika, njih 1.240, u 2020. imala je 4.711 zaposlenih, što je 0,7 posto više u odnosu na 2019. Ukupni prihodi smanjeni su za 5 posto, ukupni rashodi za 3 posto, dobit razdoblja za 4,9 posto, dok je gubitak razdoblja povećan za 24,8 posto.

Poduzetnici u pravnim djelatnostima iskazali su u 2020. pozitivan konsolidirani financijski rezultat, u iznosu od 511 milijuna kuna, što je 5,9 posto manje u odnosu na prethodnu 2019. (543,3 milijuna kuna). Najveće ukupne prihode u 2020. ostvarilo je Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri d.o.o. iz Zagreba, u iznosu od 42,7 milijuna kuna, a najveću neto dobit Odvjetničko društvo Porobija&Porobija j.t.d. iz Zagreba, u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna, navodi Fina.

Prema tablici koju Fina prilaže, među Top 10 poduzetnika u pravnim djelatnostima rangirani prema ukupnim prihodima u 2020. godini, na osmom se mjestu pozicioniralo i riječko Odvjetničko društvo Vukić i partneri d.o.o.

Prema podacima Fine, imali su 15,9 milijuna kuna prihoda te su ostvarili 3,13 milijuna kuna dobiti.

U nastavku priopćenja navodi se da je prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika u pravnoj djelatnosti u 2020. iznosila 6.345 kuna, što je za 1,2 posto više u odnosu na prethodno poslovno razdoblje, ali i za 6,2 posto više od prosječne mjesečne neto plaće na razini RH (5.971 kunu).

Tagovi: odvjetnički uredi, Financijska agencija
PROČITAJ I OVO
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
IMA LI SPASA?
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
SPLIT - Počelo je odbrojavanje - sud 16. prosinca odlučuje o stečaju Brodosplita! Hoće li se Tomislav Debeljak ponovno izvući u posljednji trenutak i osigurati sredstva za deblokadu tvrtke?
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
DIVIDENDA
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
BEOGRAD – Telekom Srbija obavestio je da će dividenda od 8,4 dinara po akciji biti isplaćena 22. decembra.
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
AKVIZICIJE
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
ZAGREB - United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, priopćila je da je postala većinski vlasnik slovenske medijske kuće Adria Media Ljubljana.
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
POTEZI
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
ZAGREB - Hrvatska pošta (HP) nije odobrila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita što je bio zahtjev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske za filatelističku izložbu u sklopu obilježavanja 130. obljetnice Titova rođenja.
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
TRILER
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
ZAGREB - Uzbudljiv poslovni triler kroz koji prolazi najveći poslovni sustav u Hrvatskoj - Fortenova - dobio je novi nastavak, piše u subotu Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE