GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvorena deonica auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada

Otvorena deonica auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada
AUTOPUT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2017 / 11:18
Autor: SEEbiz / RTS
PIROT - Auto-put od Pirota do Dimitrovgrada, u dužini od 30,5 kilometara, na istočnom kraku Koridora 10, završen je i od danas je otvoren za saobraćaj. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da ćemo ostvariti plan i cilj – 1.200 kilometara auto-puteva u Srbiji.

Auto-put od Pirota do bugarske granice je svečano otvorio predsednik Vučić kod petlje Pirot Istok, na oko šest kilometara od Pirota.

Za saobraćaj je otvoreno novih 7,35 kilometara na deonici Staničenje – Pirot Istok (koja je ukupne dužine 16,64 kilometara), zatim deonica Pirot – Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada dužine 8,3 kilometara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je auto-put uz poruku da se neće stati, sve dok se ne ostvari jasan plan i izuzetan cilj – 1.200 kilometara auto-puteva u Srbiji.

Vučić je rekao da je izuzetno zadovoljan učinjenim: "Moj osmeh danas 'dug' je 30,5 kilometara".

Kako je rekao, očekuje uskoro i dogovor o auto-putu Niš–Pločnik, odnosno o delu trase Niš– Priština, kojim ćemo se povezati sa našim narodom na KiM, ali i Albancima u Albaniji, a Niš da postane raskršće svih puteva.

Spojićemo celu Srbiju i napravićemo jasnu celinu od naše zemlje, rekao je predsednik Srbije.

"Omogućićemo ljudima iz bilo kog dela zemlje da rade i da budu svoji na svome. To je ono što radimo i gradimo, to su nove investicije, nova radna mesta", poručio je Vučić.

Otvaranju novoizgrađenih deonica auto-puta prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zajedno sa v. d. direktorom Koridora Srbije Zoranom Babićem, kao i predstavnicima kreditora i kompanija koje su izvodile radove na ovom delu Koridora 10.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara.

Vučić je krajem jula kontrolisao radove na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, kada je zajedno sa Mihajlovićevom kontrolisao radove na kosini "Gradinje" na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Na obilaznici se nalaze dva tunela Progon – dužine jedan kilometar i tunel Pržojna Padina – dužine 350 metara. Na toj deonici se nalazi i sedam mostova od kojih je najduži most br. 4 koji se nalazi između dva pomenuta tunela, a njegova dužina je 491 metar.

Na obilaznici oko Dimitrovgrada radove je finansirala Svetska banka, a izvođač je bila grčka kompanija "Aktor". Tunele Progon i Pržojna Padina je gradila grčka firma "Terna S.A".

Na deonici Pirot istok–Dimitrovgrad radovi se finansiraju iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Izvođač radova je bila kompanija "Trace Group Hold PLC". Na deonici Staničenje–Pirot Istok završena je druga polovina, od tunela Sarlah do petlje Pirot Istok.

Radove na toj deonici izvodi "Aktor", a finansiraju se iz sredstava Evropske investicione banke (EIB).

Ranije su puštene u saobraćaj deonice Crvena Reka – Čiflik i Čifllik–Staničenje, koje su duge ukupno oko 25 km.

Takođe, završen je veći deo radova na deonici Prosek - Crvena Reka u dužini od 22,5 kilometara.

Za trasu i mostove na delu Prosek – tunel Bancarevo su angažovani "Aktor" i "Terna", kao i deo tunel Bancarevo – Crvena Reka, dok je na gradnji tunela Bancarevo angažovana "Subtera A.S".

Tagovi: deonica auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada, Aleksandar Vučić, Koridor 10, Trace Group Hold, Aktor, Zoran Babić, Putevi Srbije
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE