GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvoren stečaj nad tvrtkom Modestus Krešimira Milanovića

Otvoren stečaj nad tvrtkom Modestus Krešimira Milanovića
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2018 / 15:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad Modestus d.o.o, tvrtkom Krešimira Milanovića - brata bivšeg premijera Zorana Milanovića, i pozvao vjerovnike da u roku od šezdeset dana prijave tražbine od tvrtke koja je do listopada prošle godine bila 574 dana u neprekinutoj blokadi i s nepodmirenim obvezama većim od 127.000 kuna.

Sudskim rješenjem je za 6. lipnja zakazano ispitno i izvještajno ročište na kojem bi se trebalo odlučivati o tražbinama vjerovnika.

Stečajni postupak nad Modestusom d.o.o pokrenut je na prijedlog Nove ljubljanske banke, nakon što je prethodno bio obustavljen skraćeni stečajni postupak. Nova ljubljanska banka prijedlog za otvaranjem stečaja temelji na tražbini temeljenoj na rješenju o ovrsi Općinskog suda u Dubrovniku iz listopada 2014. u ukupnom iznosu od 3,59 milijuna eura, uvećanoj za pripadne kamate i troškove postupka, a to je rješenje doneseno temeljem ovršnih isprava kojim su osigurane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama i založnog prava na poslovnim udjelima.

Tu je tražbinu Nova ljubljanska banka stekla od LHB Internationale Handelsbank AG temeljem ugovora o ustupanju i prijenosu iz studenoga 2012.

Pokretanje stečaja uslijedilo je i nakon neuspješne predstečajne nagodbe iz 2015. i to zbog dugova prema vjerovnicima koji su iznosili čak 38,8 milijuna kuna. Većina tog duga odnosila se na kredit koji je 2007. bio podignut kod LHB Internationale Handelsbank AG zbog kojeg je, kako se u medijima navodilo, svojedobno pod hipotekom bio i stan roditelja bivšeg premijera Milanovića.

Banka je, pak, u postupku nagodbe prijavila potraživanje spram tvrtke Modestus d.o.o. navodeći da je na dan otvaranja predstečajne nagodbe samo spram njih s kamatama iznosi 4,2 milijuna eura, odnosno 32,7 milijuna kuna. U ponuđenom planu financijskog i operativnog restrukturiranja Krešimir Milanović i njegov poslovni partner Josip Džale htjeli su trajno uspostaviti likvidnost i financijsku stabilnost tvrtke, odnosno smanjiti kratkoročne obveze za iznos od najmanje 15 milijuna kuna, no u tome nisu uspjeli.

Tvrtka Modestus osnovana je 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna kao projektno društvo s osnovnim ciljem realizacije projekta stambeno poslovne građevine u Dubrovniku. U prvoj fazi, kako se isticalo, Modestus je planirao kupnju građevinskog zemljišta u Gružu za što je u najvećem dijelom koristilo već navedeni kredit banke. Upravo u pokrenutom stečajnom postupku, banke imaju založno pravo na to zemljište.

Tagovi: Modestus, Krešimir Milanović
PROČITAJ I OVO
Alitalia neće obnavljati letove za Beograd i Podgoricu do marta 2021.
LETOVI
Alitalia neće obnavljati letove za Beograd i Podgoricu do marta 2021.
RIM - Italijanska aviokompanija Alitalia neće tokom predstojeće zime obnoviti saobraćaj od Rima do Beograda i Podgorice, objavio je portal EX-YU Aviation News.
Ryanair smanjuje kapacitete za petinu zbog ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
Ryanair smanjuje kapacitete za petinu zbog ograničenja putovanja
DUBLIN - Irska zrakoplovna kompanija Ryanair izvijestila je u petak da će u listopadu smanjiti kapacitete za petinu budući da su europske vlade naprasno počele ograničavati putovanja kako bi suzbile pandemiju koronavirusa.
UNICEF u saradnji sa NIS-om donirao dodatnih 50 protokomera zdravstvenim ustanovama u Srbiji
HUMANO
UNICEF u saradnji sa NIS-om donirao dodatnih 50 protokomera zdravstvenim ustanovama u Srbiji
BEOGRAD - UNICEF je dostavio 50 protokomera Kliničkom centru Srbije i KBC Dragiša Mišović.
Na snazi ugovor EK-a i tvrtki Sanofi i GSK o 300 milijuna doza cjepiva
CJEPIVO
Na snazi ugovor EK-a i tvrtki Sanofi i GSK o 300 milijuna doza cjepiva
BRUXELLES - Ugovor između tvrtki Sanofi i GSK i Europske komisije, koji je u petak stupio na snagu, omogućit će svim državama članicama EU-a nabavu do 300 milijuna doza cjepiva, objavila je u petak Komisija.
Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles
USPJESI
Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles
ZAGREB - Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz Hrvatske koje je na tom prestižnom vinskom natjecanju okrunjeno zlatnom medaljom, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2015 nagrađena je srebrnom medaljom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE