GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvoren postupak stečaja nad Dinersom u Srbiji

Otvoren postupak stečaja nad Dinersom u Srbiji
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2017 / 10:38
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Privredni sud u Beograd doneo je rešenje o otvaranju postupka stečaja nad preduzećem za pružanje finansijskih usluga "Diners Club International Beograd".

Sud je rešenjem utvrdio da su razlozi za pokretanje stečajnog postupka preteća nesposobnost plaćanja i prezaduženost preduzeća.

Za stečajnog upravnika imenovana je Agencija za osiguranje depozita.

Ročište je održano 12. juna ove godine, a sud je doneo rešenje kojim je utvrdio da je stečajni dužnik nesposoban za plaćanje, jer ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 40 dana od dana dospelosti obaveze.

Na osnovu podataka sa sajta NBS utvrđeno je da je stečajnom dužniku račun u blokadi u neprekidnom trajnju do 40 dana pocev od 3. maja do 12. juna i to u ukupnom iznosu od 624.159.065,14 dinara.

Sud je takođe utvrdio i da postoji osnov za pokretanje stečajnog postupka imajući u vidu da je gubitak društva iznad visine kapitala, odnosno da je imovina društva manja od obaveza za iznos od 1.949.459.000 dinara, da potraživanja društva iznose 772.277.000 dinara, a kratkoročne obaveze iznose 2.886.997.000 dinara.

Zahtev za pokretanje stečaja pokrenuo je "Diners Club International Belgrade" koji je ranije saopštilo da je razlog za podnošenje zahteva prezaduženost tog preduzeća.

Kako je navedeno, nakon zakljucenja transakcije i formalnog preuzimanja vlašništva od strane Erste Card Cluba utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje.

Tagovi: Diners, Diners Club International, Erste Card Club
PROČITAJ I OVO
Rusi će cjepivo proizvoditi u Indiji, počinju početkom nove godine
CJEPIVO
Rusi će cjepivo proizvoditi u Indiji, počinju početkom nove godine
MOSKVA - Ruski fond za izravna ulaganja (RDIF) i indijski proizvođač lijekova Hetero, objavili su da su sklopili sporazum o proizvodnji ruskog cjepiva protiv covida-19 Sputnik V u Indiji, izvještava u petak agencija Ria, navodeći da se planira proizvodnja više od sto milijuna doza godišnje.
Cjepivo AstreZenece učinkovitije u manjim dozama
GREŠKA
Cjepivo AstreZenece učinkovitije u manjim dozama
LONDON - Pogreška u doziranju otkrila je da je cjepivo protiv COVID-19 AstreZenece i Oxforda učinkovitije kad ga se manje dozira.
British Airways vraća se u prosincu s linijom London-Zagreb
LETOVI
British Airways vraća se u prosincu s linijom London-Zagreb

ZAGREB - British Airways ove je godine vrlo često mijenjao svoj raspored na liniji London - Zagreb, linija je u rujnu bila suspendirana sve do kraja listopada, zatim je prometovala vrlo kratko, svega dva tjedna, da bi kompanija ponovno obustavila promet prema Zagrebu.

Ugostiteljstvo: Nove mjere za mnoge znače i konačnu propast
AGONIJA
Ugostiteljstvo: Nove mjere za mnoge znače i konačnu propast
RIJEKA/ZAGREB – Mnoge europske zemlje su išle u ovakav ili onakav lockdown u studenom kako bi se situacija do prosinca popravila jer je ovo mjesec koji je za ugostitelje, a i općenito potrošnju, vrlo važan.
U zračnoj luci Schiphol sve spremno za distribuciju smrznutog cjepiva
CJEPIVO
U zračnoj luci Schiphol sve spremno za distribuciju smrznutog cjepiva
AMSTERDAM - U hladnjačama-skladištima robe amsterdamske zračne luke Schiphol, radnici zračne kompanije KLM pripremaju se za primitak cjepiva protiv covida-19 koje se mora čuvati na krajnje niskim temperaturama i takvo distribuirati diljem svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE