GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvoren novi logistički centar Hrvatske pošte za područje Kvarnera i Istre

Otvoren novi logistički centar Hrvatske pošte za područje Kvarnera i Istre
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Novi logistički centar Hrvatske pošte za područje Kvarnera i Istre vrijedan gotovo 60 milijuna kuna, u petak je otvoren u Industrijskoj zoni Kukuljanovo na području Bakra.

Na površini od 4200 četvornih metara nalaze se prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, u sklopu objekta je i poštanski ured, a na novoj lokaciji radi više od 300 radnika.

Suvremeni poslovni centar za područje Kvarnera i Istre, unaprijedit će kvalitetu dostave na tom području. Njegovom izgradnjom završen je najveći investicijski ciklus Hrvatske pošte, a Istarska i Primorsko-goranska županija dobile su jednu od četiriju najmodernijih točaka u mreži objekata za sortiranje u Hrvatskoj, koja uključuje objekte u Zadru i Osijeku te novi sortirni centar u Velikoj Gorici.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da mu je drago da državna tvrtka koja je u 100-postotnom državnom vlasništvu već godinama predstavlja pozitivan primjer poslovanja te da se Hrvatska pošta ravnopravno nosi s konkurencijom najvećih svjetskih pošta.

"Promišljene investicije u digitalizaciju i infrastrukturu pokazuju kako je smjer razvoja Hrvatske pošte jasno zacrtan te je rezultat strateškog usmjerenja prema budućnosti. Jasno nam je kako su i sadašnjost i budućnost logistike - paketi. Trend jačanja e-trgovine posebno je naglašen u proteklim godinama pandemije kada su narudžbe putem interneta rasle u dvoznamenkastim postocima", kazao je.

Ministar je rekao da globalne promjene nisu iznenadile Hrvatsku poštu te da su ju brojne investicije u infrastrukturu i digitalizaciju pretvorile u uspješnu suvremenu tvrtku koja ima veliki utjecaj na gospodarstvo i potiče razvoj i rast cjelokupne logistike.

Ministar je rekao je da u Hrvatskoj pošti ima gotovo 10.000 radnika te da se njen godišnji utjecaj na hrvatsko gospodarstvo procjenjuje na pola milijarde kuna.

Dodao je da Hrvatska pošta ima više od tisuću poštanskih ureda.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čule istaknuo je da otvaranjem novog centra Hrvatska pošta završava prvi pravi investicijski ciklus veći od milijarde i 200 milijuna kuna, naglasivši da je riječ o vlastitim sredstvima i idejama.

Čulo je rekao da je Hrvatska pošta sada izrazito moderna kompanija, s modernim proaktivnim pristupom na tržištu te da se očekuje njen daljnji razvoj, kao i razvoj digitalizacije sustava usmjerenog prema korisniku.

Naglasio je da su paketske usluge u fokusu tvrtke te da je Hrvatska pošta jedna od najkvalitetnijih kompanija u paketnoj distribuciji.

"Danas stojimo uz bok najuspješnijim i najvećim poštama Europe i svijeta. Prepoznale su nas brojne svjetske tvrtke s kojima gradimo partnerski odnos kao što su Amazon, Zalando i About You za koje svakodnevno dostavljamo desetke tisuća paketa“, rekao je Čulo.

Tagovi: Hrvatska pošta, Kukuljanovo, About You, Ivan Čulo, Zalando
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE