GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga

Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 22:59
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - Trideset i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.

Riječ je o agencijskim radnicima u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG), jednoj od podružnica Holdinga, javlja Telegram.

To su agencijski radnici od kojih neki u GSKG-u rade i preko šest godina te oni koji su imali ugovore na određeno vrijeme.

Ovo je prvi veliki kadrovski rez u Holdingu od dolaska Tomaševića na vlast.

Tomašević je prije nekoliko dana imenovao novu Upravu.

Za predsjednicu Nadzornoga odbora imenovana je Suzana Brenko, a za članove Odbora Ratko Bajakić i Damir Topić, priopćio je Ured zagrebačkog gradonačelnika. Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana - predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Zaposleni u GSKG-u potvrdili su ovu informaciju.

"Nama koji u GSKG-u već godinama radimo preko raznih agencija ugovori neće biti produženi. Rekli su nam da nas više ne mogu plaćati i odmah nas poslali na godišnje odmore kako bismo ih iskoristili do 30. lipnja. Riječ je o referentima, tajnicama, ljudima koji rade na prisilnoj naplati, zaposlenicima zaduženima za matične podatke… Upravu ne zanima ni ima li među njima samohranih roditelja, a ugovori s agencijama im takve otkaze i omogućuju", kazali su Telegramu zaposlenici koji od idućeg mjeseca više neće raditi za Holding.

Tvrde da ovi otkazi nemaju veze s uštedama koje je tražio Tomašević.

"Zbog tih otkaza usluge GSKG dodatno će se usporiti, a neki naši procesi jednostavno ne smiju stati. Ovi otkazi nemaju veze s uštedama koje je zatražio gradonačelnik Tomašević jer iznose svega oko 500 tisuća kuna mjesečno", govore iz GSKG.

Tagovi: Zagrebački holding, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
UGOVOR
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
BEČEJ – Globalna kompanija ADM iz prehrambenog sektora i agrobiznisa potpisala je danas kupoprodajni ugovor za preuzimanje kompanije Sojaprotein iz Bečeja, jednom od najvećih fabrika za preradu non-GMO soje u Evropi.
Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava
IPSILON
Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava
LUPOGLAV - Dionica Istarskog ipsilona na dijelu od Cerovlja do Lupoglava odnosno dodatnih 13 kilometara punog profila Istarskog ipsilona do tunela Učka, otvorena je u ponedjeljak.
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
CIGARETE
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
LONDON - Philip Morris mogao bi za deset godina prestati s prodajom cigareta u Velikoj Britaniji.
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
HAC
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
ZAGREB - Autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) proteklog je vikenda prošlo gotovo 843 tisuće vozila ili 39 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, što je pratio i porast prihoda od naplaćene cestarine, od 41 posto, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
Demostat: Telekom preuzima sustav Pošte net pod velom tajne
AKVIZICIJA
Demostat: Telekom preuzima sustav Pošte net pod velom tajne

BEOGRAD - Pod velom tajne i u senci afere oko kupovine prava prenosa Premijer lige na svom kanalu Arena sport, za koju je Telekom Srbije već izručio 200 miliona evra a dodaće još 400 miliona, odvija se i nova akvizicija operatora na domaćem tržištu interneta i kablovskih sadržaja, saznaje Demostat.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE