GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovana HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara

Osnovana HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara
POSLODAVCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u utorak je izvijestila da je osnovala HUP-Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara, koje će uskoro predložiti mjere koje je nužno provesti kako bi se, unatoč velikim gubicima, barem pokušalo spasiti sektor od gašenja i sačuvala radna mjesta.

Sektor maloprodaje i veleprodaje u Hrvatskoj zapošljava gotovo 207.000 osoba, od čega je 90.000 osoba zaposleno u neprehrambenoj trgovini i još 30.000 osoba u djelatnostima vezanim uz neprehrambenu trgovinu, kao što su opskrba, održavanje, čišćenje, oglašavanje i niz drugih, navodi se u priopćenju.

Važnost neprehrambene trgovine je i po udjelu u PDV-u, s obzirom da se upravo u tom sektoru ostvaruje najviše izravne potrošnje građanima, ističu iz HUP-a, koji je prepoznao veličinu i važnost tog sektora te osnovao Koordinacija.

Predsjednik Koordinacije do održavanja redovne skupštine je Denis Čupić (F.O. / Grupa, Westgate Shopping City), a dopredsjednici Slobodan Školnik (Emmezeta) i Jurica Lovrinčević (Pevex).

Među tvrtkama članicama Koordinacije su i Prima commerce, Varteks, Victus Grupa, Portanova, Aria, Tekstil promet, Ghetaldus, Calzedonia i drugi.

Koordinacija predlaže da se predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević imenuje u Krizni stožer za gospodarstvo Vlade kao predstavnik neprehrambene trgovine i trgovačkih centara koji izravno i neizravno zapošljavaju više od 130.000 radnika, što je gotovo 10 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj.

Koordinacija će, s obzirom na enormne posljedice epidemije COVID-19 na gospodarstvo, a posebice na sektor neprehrambenih trgovina koje imaju zabranu rada, već u sljedećim danima uputiti svoje stajalište i mjere koje je nužno provesti da se, unatoč velikim gubicima, barem pokuša spasiti ovaj sektor od gašenja te sačuvaju radna mjesta, najavljuje se u priopćenju.

Tagovi: HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara, Hrvatska udruga poslodavaca, Denis Čupić, Slobodan Školnik, Jurica Lovrinčević, Varteks, Pevex
PROČITAJ I OVO
Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni
BOCE
Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni
BERLIN - Njemački proizvođači piva strahuju da bi se mogli suočiti s nestašicom pivskih boca, djelomično zbog rastućih troškova energetski intenzivnog procesa potrebnog za njihovu proizvodnju.
Prvi Radisson Collection hotel u Hrvatskoj
HOTELI
Prvi Radisson Collection hotel u Hrvatskoj
PULA - Novootvoreni Grand Hotel Brioni upravo je postao dio luksuznog Radisson Collection brenda. Grand Hotel Brioni postao je prvi takav hotel na Jadranskoj obali i prvi u Hrvatskoj.
Znatan rast prometa u hrvatskim zračnim lukama
SKOK
Znatan rast prometa u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama u prva tri mjeseca ove godine ostvareni su znatni porasti prometa u odnosu na isto razdoblje 2021. - putnika je bilo 313 posto više, operacija zrakoplova 80 posto, a tereta 16 posto više, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Samo 24 od 500 tijela javne vlasti dalo podatke o oglašavanju u medijima
PRIKRIVANJE
Samo 24 od 500 tijela javne vlasti dalo podatke o oglašavanju u medijima
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) potvrdilo je da je na poziv svim tijelima državne uprave, javnim ustanovama i pravnim osobama u većinskom državnom vlasništvu da izvijeste o oglašavanju u programima lokalnih medija u 2021. dobilo samo 24 izvješća od petstotinjak obveznika.
Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
DOBRA GODINA
Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
ZAGREB – Hrvatska pošta ostvarila je u protekloj godini EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE