GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovana HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara

Osnovana HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara
POSLODAVCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u utorak je izvijestila da je osnovala HUP-Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara, koje će uskoro predložiti mjere koje je nužno provesti kako bi se, unatoč velikim gubicima, barem pokušalo spasiti sektor od gašenja i sačuvala radna mjesta.

Sektor maloprodaje i veleprodaje u Hrvatskoj zapošljava gotovo 207.000 osoba, od čega je 90.000 osoba zaposleno u neprehrambenoj trgovini i još 30.000 osoba u djelatnostima vezanim uz neprehrambenu trgovinu, kao što su opskrba, održavanje, čišćenje, oglašavanje i niz drugih, navodi se u priopćenju.

Važnost neprehrambene trgovine je i po udjelu u PDV-u, s obzirom da se upravo u tom sektoru ostvaruje najviše izravne potrošnje građanima, ističu iz HUP-a, koji je prepoznao veličinu i važnost tog sektora te osnovao Koordinacija.

Predsjednik Koordinacije do održavanja redovne skupštine je Denis Čupić (F.O. / Grupa, Westgate Shopping City), a dopredsjednici Slobodan Školnik (Emmezeta) i Jurica Lovrinčević (Pevex).

Među tvrtkama članicama Koordinacije su i Prima commerce, Varteks, Victus Grupa, Portanova, Aria, Tekstil promet, Ghetaldus, Calzedonia i drugi.

Koordinacija predlaže da se predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević imenuje u Krizni stožer za gospodarstvo Vlade kao predstavnik neprehrambene trgovine i trgovačkih centara koji izravno i neizravno zapošljavaju više od 130.000 radnika, što je gotovo 10 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj.

Koordinacija će, s obzirom na enormne posljedice epidemije COVID-19 na gospodarstvo, a posebice na sektor neprehrambenih trgovina koje imaju zabranu rada, već u sljedećim danima uputiti svoje stajalište i mjere koje je nužno provesti da se, unatoč velikim gubicima, barem pokuša spasiti ovaj sektor od gašenja te sačuvaju radna mjesta, najavljuje se u priopćenju.

Tagovi: HUP Koordinacija neprehrambene trgovine i trgovačkih centara, Hrvatska udruga poslodavaca, Denis Čupić, Slobodan Školnik, Jurica Lovrinčević, Varteks, Pevex
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE