GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osječkoj tvrtci MONO Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika

Osječkoj tvrtci MONO Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika
BILANCA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2021 / 07:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB- Sveukupni pobjednik i dobitnik Finine nagrade Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. godini je osječka tvrtka MONO, koja je ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji informacija i komunikacija.

Ta i druge nagrade dodijeljene su večeras na svečanoj dodjeli 13. Zlatne bilance.

Dobitnici nagrada Zlatna bilanca po djelatnostima su PPK Valpovo u djelatnosti poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo; Radlovac i Orahovice u rudarstvu i vađenju; HS Produkt u prerađivačkoj industriji; HEP d.d. u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji; Spectra Media u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša; velikogorički Lapor u građevinarstvu te Peek&Cloppenburg u trgovini.

U djelatnosti prijevoza i skladištenja Zlatna bilanca pripala je Jadranskim vratima; pružanju smještaja te priprema i usluživanju hranu Globalnoj hrani, a u informacijama i komunikacijama tvrtci MONO iz Osijeka.

Dobitnik Zlatne bilance u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima je tvrtka Bina Istra - upravljanje i održavanje.

Dodijeljene su i nagrade u posebnim kategorijama. Nagradu za najuspješnijeg i dugovječnog poduzetnika dobila je tvrtka Spectra Media, a najuspješniji novi poduzetnik je Sedam Arhitektura. Najuspješniji poduzetnik po ukupnom prihodu u 2020. godini je Prvo plinarsko društvo, najuspješnija banka Zagrebačka banka, a najbrže rastuća tvrtka Rimac Automobili.

Najuspješniji poduzetnik prema Fininom rejtingu u 2020. godini je MONO iz Osijeka.

Fina dodjeljuje nagrade na temelju analize godišnjih financijskih izvještaja. Analizirano je 139.009 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za nagrade ušlo je njih 3.897.

Nagrade Fina dodjeljuje prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima.

Zlatnu bilancu Fina je organizirala u partnerstvu s Jutarnjim listom i pod pokroviteljstvom Vlade.

Foto: CROPIX

Tagovi: tvrtca MONO, Zlatna bilanca, Zagrebačka banka, Rimac Automobili, PPK Valpovo, Hrvatska elektroprivreda, Spectra Media, HS Produkt
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE