GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Organizacija webinara: Veću pažnju treba posvetiti kvaliteti sadržaja

Organizacija webinara: Veću pažnju treba posvetiti kvaliteti sadržaja
WEBINARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 11:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Zbog pandemije COVID-19 brojne navike i načini rada promijenili su se brže nego ikada do sada. Istovremeno su se mijenjali i modeli te navike komuniciranja, a proteklih mjeseci značajno je poraslo korištenje različitih online usluga i platformi.

Koje su sve mogućnosti online komunikacije i u koje se sve svrhe mogu koristiti webinari samo su neke od tema koje su bile zastupljene na online panelu „Webinar kao sastavni dio komunikacijske strategije“, a na kojem su sudjelovali stručnjaci iz područja komunikacijske industrije i organizacije webinara.

Mogućnost korištenja webinara je široka te su se pokazali korisnim alatom na različitim područjima, primjerice, prilikom organizacije znanstvenih i stručnih panela ili konferencija, a svoju primjenu imaju i u različitim područjima poslovanja. Svoja iskustva i znanja s područja organizacije i primjene webinara razmijenili su sudionici online panela „Webinar kao sastavni dio komunikacijske strategije“ – Irena Kurtanjek, direktorica korporativnih komunikacija Nestléa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju; Sunčana Starček, direktorica marketinga Vaillanta za jugoistočnu Europu; Krešimir Macan, direktor agencije za odnose s javnošću Manjgura; Vladimir Preselj, izvršni direktor agencije za integrirano komuniciranje Millenium promocija; te Tom Gavazzi, direktor tvrtke Business Sailing Experience Agency, koja je ujedno bila i organizator ovog webinara.

– Online komunikacijske platforme značajno nam olakšavaju život i poslovanje, primjenjujemo ih već duže vrijeme, osobito u komunikaciji s klijentima i partnerima s kojima nismo uvijek u mogućnosti organizirati sastanke uživo. U ovim okolnostima to je postala svakodnevica, puno toga se „preselilo“ online, tako da smo već imali priliku raditi i velike online konferencije, organizirati edukacije za klijente i slično. Reakcije klijenata su bile više nego pozitivne, ali naravno da se svemu mora pristupiti profesionalno i uz dobru pripremu. – rekao je izvršni direktor Millenium promocije Vladimir Preselj.

Online načini komunikacije i ranije su bili zastupljeni u poslovnom svijetu, samo je pandemija potaknula pojedince i organizacije da ih češće koriste. To se pokazalo korisnim s obzirom da su platforme okarakterizirane kao user friendly.

– Mi u Nestléu već dugo prakticiramo e-obrazovanje i webinare, iako smo zbog cjelokupne situacije morali u to uložiti dodatne napore. Nedavno smo održali online press druženje s novinarima iz Hrvatske i susjednih zemalja, koje je prošlo odlično. – otkriva Irena Kurtanjek, direktorica korporativnih komunikacija Nestléa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Sudionici webinara naziva „Webinar kao sastavni dio komunikacijske strategije“ jednoglasno su zaključili da za webinare vrijedi zlatno pravilo „Content is the king“.

– Sadržaj je definitivno ključan. Kod kreiranja webinara budite inovativni i radite evaluaciju. Provjerite kako vaša publika diše, što im se sviđa ili ne sviđa, kako biste sljedeći put mogli biti puno bolji. – poručuje direktorica marketinga u Vaillantu za jugoistočnu Europu Sunčana Starček.
Organizacije su spoznale da imaju koristi od webinara, svjesnije su mogućnosti generiranja novih leadova, edukacije tržišta, predstavljanja svojih kompetencija te jačanja brenda. Zbog činjenice da će ljudi i dalje konzumirati ovakvu vrstu sadržaja, potrebno je preispitivati modele, platforme i načine za plasman željenog sadržaja.

– Mi smo organizirali 10-ak webinara koji su bili besplatni za korisnike. Svi su imali pozitivne reakcije i rekli da su za puno manje vremena dobili znatno više znanja. Prostora za napredak i ulaganja definitivno ima, zato je važno testirati sadržaj, platformu i publiku kojoj se obraćamo. – zaključuje Tom Gavazzi, direktor Wooma i Business Sailing Experience Agency.

Inače, Woom je nova hrvatska platforma kreirana za webinare. Naziv Woom je nastao spojem riječi webinar i Zoom, a okupljat će korisnike koji su u potrazi za webinarima kvalitetnog sadržaja, neovisno o području kojim se bave. Ovakve platforme za webinare su iznimno korisne, kako za organizatore, tako i za krajnje korisnike, s obzirom da je mogućnost feedbacka direktnija, jasnija te da se u pravilu razvija kvalitetnija rasprava nego na klasičnim eventima.

Tagovi: webinari, online komunikacija, Vladimir Preselj, Millenium komunikacije, Krešimir Macan, Sunčana Starček, Irena Kurtanjek, Vaillant, Nestle, Tom Gavazzi
PROČITAJ I OVO
Švicarci odbacili prijedlog o strožim pravilima globalne poslovne etike
REFERENDUM
Švicarci odbacili prijedlog o strožim pravilima globalne poslovne etike
BERN - Švicarski birači odbili su u nedjelju prijedlog da švicarskei tvrtke odgovaraju za kršenje ljudskih prava i ugrožavanje okoliša koje počine njihove podružnice, dobavljači ili kooperanti izvan granica zemlje.
VIG kupio poslovanje Aegona u srednjoj i istočnoj Europi za 830 milijuna eura
ŠIRENJE
VIG kupio poslovanje Aegona u srednjoj i istočnoj Europi za 830 milijuna eura
BEČ – Austrijski osiguravajući koncern Vienna Insurance Group (VIG) otkupio je poslovanje u centralnoj i istočnoj Europi nizozemskog osiguranja Aegon za 830 milijuna eura.
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
AGONIJA
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
LJUBLJANA - Poslovne udruge koje zastupaju interese slovenskih frizera i fitness centara zatražile su od vlade da im pruži više potpore zbog zabrane rada i tvrde da su te aktivnosti na rubu propasti budući da se ne mogu obavljati on-line, odnosno radom kod kuće.
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
PAD
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice studenog.
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
METRO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
BEOGRAD - Vlada Srbije nada se potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa francuskim i kineskim partnerima za izgradnju beogradskog metroa u januaru 2021. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE