GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Orbico ulazi na armensko tržište

Orbico ulazi na armensko tržište
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 08:27
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Čim se smiri pandemija Orbico će otvoriti tržište Armenije koja će biti 21. država u kojoj će Orbico grupa imati svoju tvrtku. Prema riječima vlasnika Orbico grupe Branka Roglića do suradnje je došlo na inicijativu najvećeg armenskog poduzetnika vlasnika Hayasy Group.

„Hayasy Group je veliki proizvođač sokova, vina,jakih alkoholnih pića, konzerviranog voća i povrća, zaštitnih sredstava , dezinficijensa, a ima u svom vlasništvu i veliku građevinsku kompaniju. Veliki je odnosno jedan od najvećih izvoznika s tog područja . Izvozi u države nastale na području nekadašnjeg Sovjetskog saveza ali i u SAD i u Europu. Čim se ostvare uvjeti predsjednik uprave Orbico grupe Jure Tršan i ja ćemo otputovati u Armeniju kako bi potpisali ugovore. Osim što ćemo otvoriti to tržište za proizvode koje distribuiramo mi ćemo preuzeti distribuciju proizvoda Hayasy Group. Tržište Armenije je važno i iz šireg aspekta jer to tržište otvara mogućnost suradnje i s okolnim zemljama koje ukupno imaju oko 100 milijuna stanovnika. To je prva stepenica u pozicioniranju na tom velikom tržištu“, pojašnjava Branko Roglić za Jutarnji list.

Orbico grupa je prošlu godinu završila s prihodom većim od 2,4 milijarde eura. U Orbicu je trenutačno zaposleno preko 8500 radnika.

„Ostvarili smo rast u odnosu na godinu prije kada smo imali 2,38 milijardi eura prihoda. Ne možemo ipak reći da pandemija nije donekle utjecala na naše prihod, ali smo zadovoljni. Nismo ostvarili planirani rast, ali smo s obzirom na situaciju prošli iznad očekivanja. Za naš razvoj i važno nam je da smo rasli i u prošloj godini“, pojašnjava Roglić .

Ova 2021. godina proteći će u integraciji odnosno spajanju tvrtki unutar Orbico grupe. U ovom trenutku Orbico grupa ima 47 tvrtki u 20 zemlja, a kraj godine bi trebao biti takav da u svakoj državi imaju samo po jednu tvrtku.

„Izuzetak će možda biti Hrvatska u kojoj je moguće da Orvas i Croatia baterije ne budu integrirane dok će Orbico Beauty biti integriran do lipnja. Te dvije tvrtke ostvaruju po tri-četiri milijuna eura prihoda, tako da to nije toliko značajan prihod u odnosu na čitavu Orbico grupu. Nismo još sigurni što će se događati s turizmom. U ovoj godini uvodimo i SAP u čitavu grupu“, pojašnjava Roglić.

Orvas će, otkriva Roglić, godinu završiti pozitivno. Orvas upravlja sa 19 vila s bazenom, sa oko 40 jedrilica u čarter floti te s jednim hotelom u Hvaru. Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi koji je u vlasništvu Orbica iznajmljen je lokalnom poduzetniku. „Zahvaljujući mjerama Vlade za održavanje radnih mjesta Orvas nije negativno poslovao unatoč činjenici da turistički segment prošle godine bio u velikom. Vladine mjere je još u jednom manjem dijelu koristio i Orbico Beauty jer su neke trgovine bile zatvorene uključujući i ugostiteljski objekt u vlasništvu Orbica. Ostale tvrtke nisu koristile mjere“, pojašnjava Roglić.

Tagovi: Orbico, Branko Roglić, Orvas, Orbico Beauty, Croatia baterije, Armenija
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE