GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Orbico ulazi na armensko tržište

Orbico ulazi na armensko tržište
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 08:27
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Čim se smiri pandemija Orbico će otvoriti tržište Armenije koja će biti 21. država u kojoj će Orbico grupa imati svoju tvrtku. Prema riječima vlasnika Orbico grupe Branka Roglića do suradnje je došlo na inicijativu najvećeg armenskog poduzetnika vlasnika Hayasy Group.

„Hayasy Group je veliki proizvođač sokova, vina,jakih alkoholnih pića, konzerviranog voća i povrća, zaštitnih sredstava , dezinficijensa, a ima u svom vlasništvu i veliku građevinsku kompaniju. Veliki je odnosno jedan od najvećih izvoznika s tog područja . Izvozi u države nastale na području nekadašnjeg Sovjetskog saveza ali i u SAD i u Europu. Čim se ostvare uvjeti predsjednik uprave Orbico grupe Jure Tršan i ja ćemo otputovati u Armeniju kako bi potpisali ugovore. Osim što ćemo otvoriti to tržište za proizvode koje distribuiramo mi ćemo preuzeti distribuciju proizvoda Hayasy Group. Tržište Armenije je važno i iz šireg aspekta jer to tržište otvara mogućnost suradnje i s okolnim zemljama koje ukupno imaju oko 100 milijuna stanovnika. To je prva stepenica u pozicioniranju na tom velikom tržištu“, pojašnjava Branko Roglić za Jutarnji list.

Orbico grupa je prošlu godinu završila s prihodom većim od 2,4 milijarde eura. U Orbicu je trenutačno zaposleno preko 8500 radnika.

„Ostvarili smo rast u odnosu na godinu prije kada smo imali 2,38 milijardi eura prihoda. Ne možemo ipak reći da pandemija nije donekle utjecala na naše prihod, ali smo zadovoljni. Nismo ostvarili planirani rast, ali smo s obzirom na situaciju prošli iznad očekivanja. Za naš razvoj i važno nam je da smo rasli i u prošloj godini“, pojašnjava Roglić .

Ova 2021. godina proteći će u integraciji odnosno spajanju tvrtki unutar Orbico grupe. U ovom trenutku Orbico grupa ima 47 tvrtki u 20 zemlja, a kraj godine bi trebao biti takav da u svakoj državi imaju samo po jednu tvrtku.

„Izuzetak će možda biti Hrvatska u kojoj je moguće da Orvas i Croatia baterije ne budu integrirane dok će Orbico Beauty biti integriran do lipnja. Te dvije tvrtke ostvaruju po tri-četiri milijuna eura prihoda, tako da to nije toliko značajan prihod u odnosu na čitavu Orbico grupu. Nismo još sigurni što će se događati s turizmom. U ovoj godini uvodimo i SAP u čitavu grupu“, pojašnjava Roglić.

Orvas će, otkriva Roglić, godinu završiti pozitivno. Orvas upravlja sa 19 vila s bazenom, sa oko 40 jedrilica u čarter floti te s jednim hotelom u Hvaru. Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi koji je u vlasništvu Orbica iznajmljen je lokalnom poduzetniku. „Zahvaljujući mjerama Vlade za održavanje radnih mjesta Orvas nije negativno poslovao unatoč činjenici da turistički segment prošle godine bio u velikom. Vladine mjere je još u jednom manjem dijelu koristio i Orbico Beauty jer su neke trgovine bile zatvorene uključujući i ugostiteljski objekt u vlasništvu Orbica. Ostale tvrtke nisu koristile mjere“, pojašnjava Roglić.

Tagovi: Orbico, Branko Roglić, Orvas, Orbico Beauty, Croatia baterije, Armenija
PROČITAJ I OVO
BAT najavio investiciju od 200 milijuna kuna u pogon u Kanfanaru
INVESTICIJE
BAT najavio investiciju od 200 milijuna kuna u pogon u Kanfanaru
KANFANAR - British American Tobacco najavio je tijekom posjeta premijera Andreja Plenkovića pogonu u istarskom Kanfanaru, ulaganje od 200 milijuna kuna u proizvodnju nove kategorije grijanih duhanskih proizvoda, a istaknuo je i važnost novog logističkog centra u Rijeci.
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
DIVIDENDA
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
ZAGREB - Treći najveći dioničar Končara, obvezni mirovinski fond Erste Plavi, podnio je protuprijedlog u vezi s odlukom o isplati dividende za 2020. godinu.
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
POTEZI
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
OSIJEK - Važnost djelovanja u skladu s načelima održivog razvoja ugrađeni su u misiju i viziju Saponije s ciljem promicanja zaštite okoliša i društveno odgovornog poslovanja.
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
KOCKANJE
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
LAS VEGAS - Američke kockarnice izjednačile su se s najboljim tromjesečjem po zaradi u prva tri mjeseca ove godine, jer su se kockari vratili u kockarnice usred pandemije, a internetsko klađenje također je pomoglo povećanju prihoda.
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
GLAVNA UREDNICA
Sally Buzbee prva žena na čelu Washington Posta
WASHINGTON - Sally Buzbee, iskusna novinarka američke agencije Associated Press, imenovana je glavnom urednicom Washington Posta i tako postala prva žena na toj dužnosti u uglednom dnevniku saveznog glavnog grada, objavio je list u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE