GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Optimizacija broja zaposlenih u Montenegro Airlinesu

Optimizacija broja zaposlenih u Montenegro Airlinesu
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2018 / 17:34
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Odbor direktora Montenegro Airlinesa (MA) na današnjoj sjednici zadužio je izvršni menadžment da u najskorije vrijeme pripremi novi akt o sistematizaciji u pogledu optimizacije broja zaposlenih u skladu sa potrebama kompanije, kako bi ušli u drugu fazu kadrovskog restrukturiranja, navodi se u saopštenju nacionalnog avioprevoznika.

Odbor direktora Montenegro Airlinesa je donio Odluku o usvajanju Izvještaja o poslovanju za prvu polovinu ove godine.

Iz nacionalnog avioprevoznika podsjećaju da je Izvještaj o poslovanju za 6 mjeseci 2018. godine pokazao da je poslovni rezultat kompanije za 1,42 miliona eura bolji u odnosu na isti period prošle godinu, što, u finansijskom smislu, predstavlja najbolji rezultat u posljednje četiri godine.

"Prezentujući komercijalne rezultate poslovanja za prvih pola godine izvršni direktor kompanije Živko Banjević je kazao da je Montenegro Airlines za šest mjeseci prevezao četvrt miliona ili 250.746 putnika, odnosno 21.089 ili 9,18% putnika više u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj putnika iznosio 229.657. Prosječna popunjenost putničke kabine je bila 63% što je za 2% više u odnosu na prvo polugodište prethodne godine, kada je iznosila 61%". navodi se u saopštenju.

Rezultat je, kako su kazali, ostvaren na 3213 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 202 leta više u odnosu na isti period prošle godine, i sa flotom od 6 aviona.

"Uprkos izraženoj, a u određenim slučajevima i nelojalnoj konkurenciji, za prvih šest mjeseci ove godine MA je prevezao 27,56% od ukupnog broja putnika koji su prošli kroz Aerodrome Crne Gore. Podsjetimo, kroz Aerodrome Crne Gore za šest mjeseci opsluženo je 910.000 putnika", kazali su iz MA.

Na sastanku su istakli i da je MA u prvoj polovini godine uz porast ukupnog broja prevezenih putnika od 9,18% u odnosu na isti period prošle godine, ostvario najviši rast u poređenju sa avio-kompanijama sa prostora EX-YU, više od Adria Airways, Croatia Airlines i Air Serbia.

"Odluka o angažovanju šestog aviona u floti MA, odnosno komercijalna strategija koja je podrazumijevala pojačan obim saobraćaja ka gotovo svim postojećim destinacijama kao i otvaranje novih, uloženi zajednički napor upravljačkih i rukovodećih struktura, kao i svih kompanijskih sektora i službi, uz podršku vlasnika kompanije, doprinijeli su da postignuti komercijalni rezultati za šest mjeseci 2018. godine budu najbolji u posljednjih pet godina", zaključio je Banjević.

Odboru direktora je prezentovana i Informacija o poslovanju tokom jula i avgusta, pri čemu su pomenuti mjeseci najuspješni u istoriji poslovanja kompanije.

"Montenegro Airlines je tokom jula ukupno prevezao 98.297 putnika, a u avgustu 104.861 putnika. Poslovni rezultat u julu je bio pozitivan 1,4 miliona eura dok je u avgustu plus iznosio 1,5 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je, kako se dodaje, konstatovano da je u 2018. godini došlo do odstupanja određenih finansijskih parametara u odnosu na plan, prije svega, kako su kazali, usljed enormnog povećanja cijene goriva, zbog čega je i revidiran poslovni plan za tekuću godinu.

Tagovi: Montenegro Airlines, Živko Banjević, Air Serbia, Adria Airways, Croatia Airlines,
PROČITAJ I OVO
Beogradski aerodrom najjači u regiji
AERODROMI
Beogradski aerodrom najjači u regiji
BEOGRAD - Beogradski aerodrom najprometniji je od aerodroma u regiji, a Međunarodni aerodrom u Sarajevu posljednji na listi onih iz glavnih evropskih gradova.
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača.
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
PREGOVORI
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
MOSKVA - Srbija i Rusija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz srpske svinjetine u Rusku Federaciju, koje je Moskva uvela u avgustu prošle godine zbog pojave afričke svinjske kuge u pojedinim delovima Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE