GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar. Veći broj porudžbina dobra je vest za kompaniju i njene zaposlene, kao i rezultat brojnih blagovremenih mera koje je rukovodstvo preduzelo kako bi ojačalo poslovanje, prilagodilo se situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i poboljšalo poslovne rezultate.

Sve ove mere su rezultirale pozitivnim preokretom, jer je jun bio prvi profitabilni mesec u ovoj godini.

Fabrika u Valjevu, kao centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense Gorenja za Evropu, beleži rast broja porudžbina u ovim mesecima. Ova fabrika je početkom marta počela sa proizvodnjom nove generacije frižidera, koju odlikuje savremena tehnologija upakovana u moderan dizajn, za kojima vlada veliko interesovanje naročito sa područja zemalja EU – Češke, Francuske, Danske, Nemačke, a među deset najvećih kupaca našla se i Rusija.

Ipak, zbog ekonomskih posledica pandemije i drugog talasa virusa Covid-19, polugodišnji poslovni rezultat ostao je negativan, a tržišni uslovi neizvesni i nestabilni. Ni kompanija ni šire poslovno okruženje se nikada nisu suočili sa tako nepredvidivim i brzo promenljivim okolnostima, čije se trajanje ne može predvideti. Zbog toga kompanija mora nastaviti sa sprovođenjem svih mera za jačanje poslovanja i dalje brzo reagovanje na promene u poslovnom okruženju.

Menadžment Hisense Gorenje je u poslednja dva meseca bio fokusiran na povećanje prodaje, ubrzanje online prodaje i e-trgovine, kao i na menjanje poslovnih modela, smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti proizvodnje.

Sve ove operativne promene su od suštinskog značaja za dugoročni opstanak kompanije i očuvanje radnih mesta u trenutnim nepredvidivim i potpuno novim okolnostima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, a sa kojima se globalna ekonomija suočava. Kompanija je odlučna da zadrži pozitivan trend i u narednim mesecima nastavljajući da se fokusira na kupce, proizvode i ukupnu odličnost u radu.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Američka administracija uvela sankcije kineskoj korporaciji CEIEC
SANKCIJE
Američka administracija uvela sankcije kineskoj korporaciji CEIEC
WASHINGTON - SAD su uvele danas sankcije kineskoj korporaciji CEIEC, optuživši je da pruža podršku vlastima predsednika Venecuele Nikolasa Madura.
Iduće godine nastavak gradnje polarnog kruzera u 3. maju
POSLOVI
Iduće godine nastavak gradnje polarnog kruzera u 3. maju

RIJEKA - Iz Scenicove tvrtke MKM Yachts potvrdili su da su u završnoj fazi razgovora s bankama vezanim za realizaciju kredita u ukupnom iznosu od 100 milijuna eura za gradnju novog luksuznog polarnog kruzera u riječkom »3. maju«.

Ambiciozan poticajni program Zračne luke Dubrovnik
POTICAJI
Ambiciozan poticajni program Zračne luke Dubrovnik
DUBRVNIK - Zračna luka Dubrovnik programom novih poticajnih mjera zrakoplovnim prijevoznicima potiče porast prometa i razvoj mreže ruta, sve u cilju brzog oporavka zračnog prometa prema i iz Dubrovnika.
Njemačka vlada najavljuje kraj velikodušne pomoći malim poduzetnicima
POMOĆ
Njemačka vlada najavljuje kraj velikodušne pomoći malim poduzetnicima

BERLIN - Njemačka vlada najavila je u ponedjeljak prestanak pomoći u sadašnjem obujmu malim poduzetnicima zbog gubitaka prouzročenih mjerama protiv širenja pandemije koronavirusa.

Jakominić: Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim
STRAHOVANJA
Jakominić: Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim
ZAGREB - U ponedjeljak je održan još jedan sastanak nekolicine ministara s predstavnicima poduzetnika kako bi se dogovorili o obeštećenju onih koji su najpogođeniji posljednjim mjerama za suzbijanje širenja epidemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE