GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar. Veći broj porudžbina dobra je vest za kompaniju i njene zaposlene, kao i rezultat brojnih blagovremenih mera koje je rukovodstvo preduzelo kako bi ojačalo poslovanje, prilagodilo se situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i poboljšalo poslovne rezultate.

Sve ove mere su rezultirale pozitivnim preokretom, jer je jun bio prvi profitabilni mesec u ovoj godini.

Fabrika u Valjevu, kao centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense Gorenja za Evropu, beleži rast broja porudžbina u ovim mesecima. Ova fabrika je početkom marta počela sa proizvodnjom nove generacije frižidera, koju odlikuje savremena tehnologija upakovana u moderan dizajn, za kojima vlada veliko interesovanje naročito sa područja zemalja EU – Češke, Francuske, Danske, Nemačke, a među deset najvećih kupaca našla se i Rusija.

Ipak, zbog ekonomskih posledica pandemije i drugog talasa virusa Covid-19, polugodišnji poslovni rezultat ostao je negativan, a tržišni uslovi neizvesni i nestabilni. Ni kompanija ni šire poslovno okruženje se nikada nisu suočili sa tako nepredvidivim i brzo promenljivim okolnostima, čije se trajanje ne može predvideti. Zbog toga kompanija mora nastaviti sa sprovođenjem svih mera za jačanje poslovanja i dalje brzo reagovanje na promene u poslovnom okruženju.

Menadžment Hisense Gorenje je u poslednja dva meseca bio fokusiran na povećanje prodaje, ubrzanje online prodaje i e-trgovine, kao i na menjanje poslovnih modela, smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti proizvodnje.

Sve ove operativne promene su od suštinskog značaja za dugoročni opstanak kompanije i očuvanje radnih mesta u trenutnim nepredvidivim i potpuno novim okolnostima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, a sa kojima se globalna ekonomija suočava. Kompanija je odlučna da zadrži pozitivan trend i u narednim mesecima nastavljajući da se fokusira na kupce, proizvode i ukupnu odličnost u radu.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Izraelsko-kineska grupacija u mostarskom Aluminiju zapošljava prve radnike
POTEZI
Izraelsko-kineska grupacija u mostarskom Aluminiju zapošljava prve radnike

MOSTAR - Aluminij Industries, tvrtka u vlasništvu izraelsko-kineske grupacije koju predvodi MT Abraham Group, potpisala je ugovore s prvih 19 radnika koji započinju pripreme za obnovu proizvodnje u pogonima posrnulog mostarskog Aluminija, koji je ugašen prije gotovo 13 mjeseci.

Air Serbia i Turkish Airlines šire partnerstvo
PARTNERI
Air Serbia i Turkish Airlines šire partnerstvo
BEOGRAD - Srpski nacionalni avio-prevoznik Air Serbia i Turkish Airlines postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje code-share ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije.
Jadran: Vrlo dobar srpanj, velika očekivanja od kolovoza
HOTELIJERI
Jadran: Vrlo dobar srpanj, velika očekivanja od kolovoza
CRIKVENICA - Crikvenička hotelska tvrtka Jadran d.d. u ovogodišnjem srpnju imala je 78 posto prihoda lanjskog srpnja, popunjenost vrlo dobra, a rezultati s početka kolovoza ohrabruju.
Hainan Airlines danas dovodi kineske radnike za izgradnju Pelješkog mosta
RADNICI
Hainan Airlines danas dovodi kineske radnike za izgradnju Pelješkog mosta
DUBROVNIK - Zrakoplov tipa A330-200 poletio je iz kineskog grada Chongqing u 15 sati 22 minute po lokalnom vremenu, prevozeći otprilike 150 kineskih radnika koji će biti angažirani na izgradnji Pelješkog mosta.
Eurowings pokreće četiri linije prema Dubrovniku
LINIJE
Eurowings pokreće četiri linije prema Dubrovniku
BERLIN - Niskobudžetna njemačka aviokompanija planira povezati Dubrovnik s četiri destinacije u Njemačkoj u rujnu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE