GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak globalne trgovine pomogao Deutsche Postu u trećem tromjesečju

Oporavak globalne trgovine pomogao Deutsche Postu u trećem tromjesečju
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
BONN - Njemački logistički div Deutsche Post izvijestio je u četvrtak da mu je prihod u trećem tromjesečju poskočio gotovo za četvrtinu, potaknut valom potražnje za logističkim uslugama u razdoblju oporavka globalne trgovine od koronakrize.

Prihod njemačke tvrtke bio je u razdoblju od srpnja do rujna veći za 23,5 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dosegnuvši 20,04 milijarde eura.

Konsolidirana neto dobit uvećana je za 27,7 posto i iznosila je 1,08 milijardi eura. Gotovo isti postotni rast bilježila je i operativna dobit, dosegnuvši 1,8 milijardi eura.

Poslovanje Deutsche Posta potaknuo je snažan oporavak globalne trgovine nakon ublažavanja koronamjera, koji je pokrenuo val potražnje za logističkim uslugama, podupirući rezultate DHL-a.

Iako su fizičke trgovine otvorene nakon ukidanja lockdowna, obujam isporuka pošiljki u elektroničkoj trgovini stabilizirao se na povišenoj razini, ističu u njemačkoj tvrtki.

Kompanija je već na kraju trećeg tromjesečja nadmašila ključne poslovne pokazatelje iz prošle godine, najbolje u njezinoj povijesti, i podigla je procjenu ovogodišnje operativne dobiti s više od sedam na više od 7,7 milijardi eura.

Podigli su i prognozu operativne dobiti u 2023. godini, s više od 7,4 milijarde na više od osam milijardi eura, procjenjujući da će se obujam pošiljki u e-trgovini zadržati na visokoj razini, a svjetsko gospodarstvo nastaviti sa solidnim oporavkom od koronakrize.

Troškovi prijevoza trebali bi se pak postupno stabilizirati, napominju.

Tagovi: Deutsche Post, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE