GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak globalne trgovine pomogao Deutsche Postu u trećem tromjesečju

Oporavak globalne trgovine pomogao Deutsche Postu u trećem tromjesečju
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
BONN - Njemački logistički div Deutsche Post izvijestio je u četvrtak da mu je prihod u trećem tromjesečju poskočio gotovo za četvrtinu, potaknut valom potražnje za logističkim uslugama u razdoblju oporavka globalne trgovine od koronakrize.

Prihod njemačke tvrtke bio je u razdoblju od srpnja do rujna veći za 23,5 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dosegnuvši 20,04 milijarde eura.

Konsolidirana neto dobit uvećana je za 27,7 posto i iznosila je 1,08 milijardi eura. Gotovo isti postotni rast bilježila je i operativna dobit, dosegnuvši 1,8 milijardi eura.

Poslovanje Deutsche Posta potaknuo je snažan oporavak globalne trgovine nakon ublažavanja koronamjera, koji je pokrenuo val potražnje za logističkim uslugama, podupirući rezultate DHL-a.

Iako su fizičke trgovine otvorene nakon ukidanja lockdowna, obujam isporuka pošiljki u elektroničkoj trgovini stabilizirao se na povišenoj razini, ističu u njemačkoj tvrtki.

Kompanija je već na kraju trećeg tromjesečja nadmašila ključne poslovne pokazatelje iz prošle godine, najbolje u njezinoj povijesti, i podigla je procjenu ovogodišnje operativne dobiti s više od sedam na više od 7,7 milijardi eura.

Podigli su i prognozu operativne dobiti u 2023. godini, s više od 7,4 milijarde na više od osam milijardi eura, procjenjujući da će se obujam pošiljki u e-trgovini zadržati na visokoj razini, a svjetsko gospodarstvo nastaviti sa solidnim oporavkom od koronakrize.

Troškovi prijevoza trebali bi se pak postupno stabilizirati, napominju.

Tagovi: Deutsche Post, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE