GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Operativna dobit MZLZ lani 12 posto veća nego 2018.

Operativna dobit MZLZ lani 12 posto veća nego 2018.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 16:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. (MZLZ) je 2019. ostvarila operativnu dobit od 260,2 milijuna kuna, što je 12 posto više u odnosu na 2018. godinu, objavio je MZLZ u izvješću za prošlu godinu.

Konsolidirana operativna dobit MZLZ-a u koju su uključeni MZLZ - Zaštita, MZLZ - Zemaljske usluge i MZLZ - Hrana, iznosila je 277,3 milijuna kuna, što je rast od 11 posto u odnosu na 2018. godinu.

Dobit iz poslovanja također je porasla u odnosu na prethodno razdoblje i to nekonsolidirana za 25, a konsolildirana za 18 posto.

Društvo i Grupa ostvarili su rast od sedam posto svih prihoda koji odražavaju aktivnosti u zračnoj luci, kaže se u priopćenju.

Tijekom siječnja i veljače 2020. godine dobri pokazatelji su nastavljeni te je ostvaren rast u prometu veći od očekivanog, odnosno šest posto u siječnju u odnosu na prošlu godinu i dva posto u veljači, a početkom ožujka MZLZ proglašena je najboljom europskom zračnom lukom u kategoriji dva do pet milijuna putnika za 2019. godinu.

Međutim, od ožujka je zbog utjecaja koronavirusa i globalne pandemije promet snažno pao. Početkom ožujka otkazane su mnoge izravne linije, granice s nekim državama su zatvorene, donesene su mjere o obveznim samoizolacijama za putnike koji dolaze iz inozemstva, pa je pad putnika od 30 posto u prvoj polovici ožujka u odnosu na isto razdoblje prošle godine realan odraz takvih mjera, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Međunarodna zračna luka Zagreb, Zračna luka Zagreb, Pleso
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE