GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Offshore vjetroelektrane na putu k povećanju udjela u proizvodnji struje

 Offshore vjetroelektrane na putu k povećanju udjela u proizvodnji struje
STRUJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Vjetroelektrane na moru u iduća bi dva desetljeća mogle osigurati pet posto ukupne svjetske proizvodnje električne energije, a njihov razvoj mogao bi otvoriti osam milijuna radnih mjesta i privući ulaganja od 1.300 milijardi dolara, pokazuje istraživanje britanske analitičke kuće Rethink Energy.
Ukupna snaga vjetroelektrana na moru mogla bi do 2030. dosegnuti 165 gigavata, a do 2030. godine 418 gigavata,
Globalna ekspanzija offshore vjetroelektrana mogla bi prema očekivanju analitičara omogućiti da se pet posto globalno proizvedene električne energije u iduća dva desetljeća osigura iz toga izvora.
Taj će rast, kao se očekuje, zahtijevati oko 1,3 bilijuna dolara ulaganja i stvoriti osam milijuna radnih mjesta.
Rethink smatra da je azijsko-pacifička regija na putu da pretekne Europu kao najveće tržište novih postrojenja u tehnologiji vjetroelektrana, a Kina bi do 2026. godine trebala od Velike Britanije preuzeti primat u instaliranim kapacitetima.
Među zemljama s najvećim udjelom električne energije proizvedene iz vjetra u ukupno proizvedenoj električnoj energiji ističe se Danska. Energija proizvedena u vjetroelektranama činila je je u 2018. godini 47 posto korištene električne električne energije u toj zemlji.
Danska kreće u provedbu plana izgradnje umjetnih otoka koji će se napajati strujom iz vjetroelektrana na moru ukupne snage do 10 gigavata. Nedavno je usvojila zakon kojim cilja smanjiti emisije stakleničkih plinova za 70 posto do 2030. godine.
Tagovi: offshore vjetroelektrane, vjetroelektrane, električna energija
PROČITAJ I OVO
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
POTEZI
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
ZAGREB - Kako bi potaknula ljude na zdraviji i održiviji život kod kuće, IKEA će sve alkalne baterije koje se ne mogu puniti ukloniti iz asortimana za opremanje domova najkasnije do listopada 2021. Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive, čija redovita upotreba omogućuje uštedu novca te smanjenje otpada.
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
REVIZIJA
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
ZAGREB – Glavni državni revizor Ivan Klešić izjavio je u srijedu kako je Državni ured za reviziju posljednji put bio u Janafu prije šest godina, kada je radio reviziju javne nabave i utvrdio dosta nepravilnosti.
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
DOGOVOR
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
ZAGREB - Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
REZOVI
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 tisuća radnih mjesta u odjelu parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja posjeta kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE