GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Offshore vjetroelektrane na putu k povećanju udjela u proizvodnji struje

 Offshore vjetroelektrane na putu k povećanju udjela u proizvodnji struje
STRUJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Vjetroelektrane na moru u iduća bi dva desetljeća mogle osigurati pet posto ukupne svjetske proizvodnje električne energije, a njihov razvoj mogao bi otvoriti osam milijuna radnih mjesta i privući ulaganja od 1.300 milijardi dolara, pokazuje istraživanje britanske analitičke kuće Rethink Energy.
Ukupna snaga vjetroelektrana na moru mogla bi do 2030. dosegnuti 165 gigavata, a do 2030. godine 418 gigavata,
Globalna ekspanzija offshore vjetroelektrana mogla bi prema očekivanju analitičara omogućiti da se pet posto globalno proizvedene električne energije u iduća dva desetljeća osigura iz toga izvora.
Taj će rast, kao se očekuje, zahtijevati oko 1,3 bilijuna dolara ulaganja i stvoriti osam milijuna radnih mjesta.
Rethink smatra da je azijsko-pacifička regija na putu da pretekne Europu kao najveće tržište novih postrojenja u tehnologiji vjetroelektrana, a Kina bi do 2026. godine trebala od Velike Britanije preuzeti primat u instaliranim kapacitetima.
Među zemljama s najvećim udjelom električne energije proizvedene iz vjetra u ukupno proizvedenoj električnoj energiji ističe se Danska. Energija proizvedena u vjetroelektranama činila je je u 2018. godini 47 posto korištene električne električne energije u toj zemlji.
Danska kreće u provedbu plana izgradnje umjetnih otoka koji će se napajati strujom iz vjetroelektrana na moru ukupne snage do 10 gigavata. Nedavno je usvojila zakon kojim cilja smanjiti emisije stakleničkih plinova za 70 posto do 2030. godine.
Tagovi: offshore vjetroelektrane, vjetroelektrane, električna energija
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
PROBLEMI
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
ZAGREB - Institut IGH posljednjih mjeseci ima problema s tekućom likvidnosti zbog čega nije ni isplatio plaće za prosinac.
ACI isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
ACI isplaćuje dividendu
ZAGREB - Iz poziva za Glavnu skupštinu ACI-ja vidljivo je da kompanija planira isplatiti dividendu od 9,57 eura po dionici.
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd
LINIJE
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd

BEOGRAD/RIGA – Avio-kompanija Air Baltic najavila je da će od 16. maja uvesti novu avio liniju Riga-Beograd, koja će saobraćati dva puta nedeljno, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH
PLANOVI
Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH
SARAJEVO - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas u Sarajevu s izvršnim direktorom kompanije Lidl Deanom Sunekom i voditeljem sektora Marjanom Mikovićem te su razgovarali o nastavku aktivnosti izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH.
Carlsberg u gubitku u 2022.
GUBITAK
Carlsberg u gubitku u 2022.
KOPENHAGEN - Carlsberg je fiskalnu 2022. godinu zaključio s neto gubitkom, ali i dvoznamenkastim rastom prihoda, zahvaljujući podignutim cijenama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE