GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odobreno spajanje T-Mobilea sa Sprintom

 Odobreno spajanje T-Mobilea sa Sprintom
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 07:33
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Američki savezni sud je u utorak presudio u korist T-Mobilea za preuzimanje kompanije Sprinta u poslu koji će dodatno koncentrirati vlasništvo nad telekomunikacijama u Sjedinjenim Državama te stvoriti novog tržišnog lidera.

Kako prenosi ugladni The New York Times ovim se spajaju treći i četvrti najveći bežični operateri u SAD-u stvorivši novog giganta koji će nadmašiti rivale AT&T i Verizon.

Odluka, koju je donio sudac Victor Marrero s Okružnog suda na Manhattanu, dolazi nakon posebne tužbe koju su u lipnju prošle godine podnijeli pravobranitelji iz 13 saveznih država i Distrikta Kolumbija. Presuda je donesena nakon što su regulatori u Ministarstvu pravosuđa i Federalnoj komisiji za komunikacije dali svoj blagoslov za postizanje posla.

Države su tvrdile da će kombinacija T-Mobilea i Sprinta smanjiti konkurenciju u telekomunikacijskoj industriji, dovesti do viših cijena mobilnih usluga i stvoriti veće financijsko opterećenje na kupce s nižim prihodima.

Tagovi: T-Mobile, T-Mobile USA, Sprint
PROČITAJ I OVO
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE