GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odobrena koncentracija Geoplina nad dijelom poslovanja Crodux Plina

Odobrena koncentracija Geoplina nad dijelom poslovanja Crodux Plina
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2019 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je koncentraciju tvrtke Geoplin nad dijelom poslovanja tvrtke Crodux Plin koji se odnosi na prirodni plin, objavila je u utorak Agencija na svojim mrežnim stranicama.

Agencija je, kako se navodi, ocijenila dopuštenom namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem kontrole tvrtke Geoplin nad dijelom poslovanja tvrtke Crodux Plin, koji se odnosi na prirodni plin.

'Geoplin provedbom koncentracije preuzima dio poslovanja Crodux Plina vezan uz prirodni plin, s učinkom na mjerodavnom tržištu maloprodajne opskrbe prirodnim plinom manjih industrijskih i poslovnih kupaca i na mjerodavnom tržištu veleprodajne opskrbe prirodnim plinom na teritoriju Hrvatske', navode iz Agencije.

Na hrvatskom tržištu opskrbe prirodnim plinom prisutan je veći broj konkurenata koji imaju dozvolu HERA-e za obavljanje te djelatnosti, a pristup transportnom i svakom distribucijskom sustavu osiguran je svakom opskrbljivaču sukladno Zakonu o tržištu plina, navode iz Agencije.

Dodaju i kako je prema dostavljenim i dostupnim podacima razvidno da i na mjerodavnom tržištu veleprodajne opskrbe ne postoje značajnije prepreke za obavljanje predmetne djelatnosti.

'Geoplin će preuzimanjem dijela poslovanja Crodux Plina ostvarivati tržišne udjele na mjerodavnim tržištima u rasponu od 2 do 10 posto, čime će se stvoriti dodatni konkurencijski pritisak na vodeće tržišne takmace na tim tržištima - INA-u, Prvo plinarsko društvo (PPD) i HEP', ističu iz Agencije.

Geoplin je u većinskom vlasništvu slovenskog Petrola.

Crodux Plin, koji je u vlasništvu Ivana Čermaka, u ožujku je objavio da je prodao svoje poslovanje s prirodnim plinom, ukapljenim naftnim plinom i električnom energijom slovenskom Petrolu i njegovoj tvrtki-kćeri Geoplin.

Tagovi: Geoplin, Crodux Plin, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
PROČITAJ I OVO
Gorenje Home uspešno okončalo pregovore sa Emotionom, uskoro početak proizvodnje u Zaječaru
PREGOVORI
Gorenje Home uspešno okončalo pregovore sa Emotionom, uskoro početak proizvodnje u Zaječaru
ZAJEČAR - Kompanija Gorenje Home uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom, dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.
Njemačka planira pomoć za Deutsche Bahn
POMOĆ
Njemačka planira pomoć za Deutsche Bahn
BERLIN - Njemačka vlada priprema pomoć za državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn koja će uključivati financijsku podršku i podizanje granica zaduživanja kako bi se ublažile posljedice koronakrize, pokazuje dokument dostupan Reutersu.
HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce
POSLODAVCI
HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pokreće izbor novog predsjednika/ce HUP-a, izvijestili su u srijedu iz HUP-a nakon sjednice nekoliko tijela te udruge, a uoči izvanredne sjednice Skupštine.
Ralph Lauren razočarao kvartalnim rezultatima
GORE OD OČEKIVANJA
Ralph Lauren razočarao kvartalnim rezultatima
NEW YORK - Ralph Lauren Corp je ostvario kvartalni gubitak veći od očekivanog, jer su trgovine širom svijeta koje prodaju jakne, kapute i polo majice bile prisiljene zatvoriti vrata zbog pandemije COVID-19.
Turkish Airlines odgađa preuzimanje novih aviona
UŠTEDE
Turkish Airlines odgađa preuzimanje novih aviona

ANKARA - Turkish Airlines koji je obustavio gotovo sve svoje putničke letove zbog pandemije koronavirusa vjerojatno će odgoditi isporuku naručenih aviona od Boeinga i Airbusa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE