GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlični rezultati AD Plastika

Odlični rezultati AD Plastika
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 18:06
Autor: SEEbiz
SOLIN - AD Plastik grupa je u 2019. ostvarila poslovne prihode u iznosu 1,5 milijardi kuna, što je za 17,1 posto više nego godinu prije, a neto dobit je porasla za 10,4 posto, na 98,6 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi.

Po podacima iz izvješća, poslovni su prihodi AD Plastik grupe u 2019. porasli za 17,1 posto, na 1,55 milijardi kuna, dok su poslovni rashodi porasli za 16,9 posto, na 1,46 milijardi kuna.

I matična tvrtka AD Plastik d.d. je prošle godine zabilježila rast poslovnih prihoda, i to za 17,3 posto, na 1,1 milijardu kuna te poslovnih rashoda, za 15 posto, na 1,05 milijardi kuna. Neto dobit matične tvrtke porasla je za 0,88 posto, na 89,7 milijuna kuna.

EBITDA grupe iznosi 194,8 milijuna kuna i veća je za 20,4 posto u odnosu na 2018. godinu, dok je u matičnom društvu veća za 49,2 posto i iznosi 121,1 milijun kuna.

U izvješću se navodi kako su godinu obilježile pripreme i počeci serijskih proizvodnji značajnih projekata AD Plastik grupe, u prvom redu Clia 5 i Forda Puma te redizajniranih modela Twinga i Smarta.

Također, ugovoreni su novi poslovi u vrijednosti 214,9 milijuna eura za europsko i rusko tržište koji osiguravaju daljnji rast i razvoj kompanije.

Investicije u vrijednosti 163,56 milijuna kuna koje su realizirane u prošloj godini, najvećim se dijelom odnose na širenje kapaciteta za prihvat novih projekata u Hrvatskoj te dijelom u Rusiji, navode iz tvrtke.

Predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen u komentaru izvješća ističe kako je 2019. još jedna vrlo uspješna godina u kojoj su ostvarili rezultate bolje od planiranih.

"Unatoč izazovima na automobilskom tržištu, rezultati nam potvrđuju ispravnost naše vizije, strategije i poslovnih odluka koje donosimo. Trend rasta naše grupacije i dalje je iznad kretanja tržišta na kojima poslujemo, što ujedno pokazuje kako smo izabrali dobar smjer razvoja poslovanja", naglašava Došen.


Protekla je godina, ocijenio je, bila iznimno zahtjevna za njihove proizvodne lokacije, posebice u Hrvatskoj.

"Uspješno smo započeli serijsku proizvodnju nekoliko novih i vrlo važnih projekata među kojima su najznačajniji Clio 5 i Ford Puma te redizajnirani Twingo i Smart. Popunili smo kapacitete u Hrvatskoj, a novi poslovi u vrijednosti od 157,9 milijuna eura, ugovoreni za rusko tržište, značajno će popuniti kapacitete naših ruskih lokacija", istaknuo je Došen.

Navodi i kako je uz poslove na ruskom tržištu ugovoreno i 57 milijuna eura vrijednosti novih poslova na europskom tržištu, kako su intenzivno radili na integraciji mađarskog društva u grupaciju, a pred njima su i pripreme lokacija u Rusiji za prihvat novih projekata.

Došen u komentaru ističe i kako su sigurnim korakom zakoračili u još jednu poslovnu godinu koja nosi nove izazove i prilike, ali vjeruje i uspješne rezultate. Odlučni su, kako navodi, i ustrajni u provođenju stalnih ulaganja u povećanje kompetencija i udjela poslova kao dobavljač prve razine jer na tome počiva njihov budući uspjeh i stabilnost.

AD Plastik grupu, uz matičnu kompaniju AD Plastik d.d., čine i dvije tvrtke u Rusiji - AO AD Plastik Togliatti i ZAO AD Plastik Kaluga, te tvrtke ADP u Srbiji, AD Plastik u Sloveniji i AD Plastik Tisza u Mađarskoj.

Tagovi: AD Plastik, Renault-Nissan-AvtoVAZ, Renault Logan, PSA Peugeot Citroen, Fiat Ducato, Opel Vivaro, Marinko Došen
PROČITAJ I OVO
Naya Capital ulaže 100 milijuna eura u Bolt
INVESTICIJE
Naya Capital ulaže 100 milijuna eura u Bolt
ZAGREB - Bolt, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, zaključio je krug investicija u iznosu od 100 milijuna eura te istovremeno nastavlja širiti sve segmente usluga diljem Europe i Afrike - od prijevoza na zahtjev i mikromobilnosti do dostave hrane.
easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda
LETOVI
easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda
BEOGRAD - Avio-kompanija je objavila red letenja, a obnova avio-saobraćaja je planirana za 15. jun, kada će sa desetak britanskih aerodroma poleteti avioni ka 12 destinacija u Španiji, Portugalu, Švajcarskoj i Francuskoj.
Adria Airways: Stečajni upravitelj prodaje i naloge na društvenim mrežama
PRODAJA
Adria Airways: Stečajni upravitelj prodaje i naloge na društvenim mrežama

LJUBLJANA - Službeni nalozi društvenih medija Adria Airwaysa na Facebooku, Twitteru i Linkedinu objavljeni su na prodaju u sklopu stečajnog postupka propalog avioprijevoznika.

Pelješki most: I pristupne ceste trebale bi biti dovršene do srpnja 2021.
MOST
Pelješki most: I pristupne ceste trebale bi biti dovršene do srpnja 2021.

KOMARNA - Za razliku od ostalih gradilišta koja trpe posljedice korona-krize, u Komarnoj i Brijesti kineski radnici tvrtke China Road and Bridge Corporation (CRBC) na salivene stupove budućeg mosta, koji strše iz mora, postavljaju rasponsku konstrukciju po kojoj će se moći prometovati već od 31. srpnja 2021. godine, ako ne bude značajnijih problema u dovozu materijala za gradnju iz Kine.

Butković: Ne očekujem veliko kašnjenje u izgradnji Pelješkog mosta
PORUKE
Butković: Ne očekujem veliko kašnjenje u izgradnji Pelješkog mosta
KOMARNA - Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je u ponedjeljak u Komarni kako ne očekuje veliko kašnjenje dovršetka Pelješkog mosta zbog koronavirusa, te da će najkasnije do kraja sljedeće godine biti gotovi s mostom i pristupnim cestama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE