GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odgođen stečaj Brodarskog instituta

Odgođen stečaj Brodarskog instituta
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2018 / 16:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uprava Brodarskog instituta u Zagrebu u ponedjeljak se uspjela dogovoriti s vjerovnicima i odgoditi stečaj te institucije. Oni do 30. siječnja imaju rok za deblokadu poslovnog računa koji je u protekle tri godine u blokadi gotovo 500 dana, a na kojem su danas ovrhe teške gotovo deset milijuna kuna.

Fina je još ujesen predložila stečaj nad institutom, kada je reagirao i Trgovački sud i postavio privremenog upravitelja Hrvoja Kraljičkovića, a on je trebao ispitati ima li razloga za stečaj i može li se imovinom dužnika financirati trošak postupka.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Institut ima imovinu vrijednu 87 milijuna kuna, od čega 64 milijuna kuna otpada na građevinske objekte, ponajprije vrijednu nekretninu i lokaciju u Zagrebu, 10,5 milijuna kuna vrijede zemljišta u njihovu vlasništvu dok u opremi imaju 2,8 milijuna kuna. Direktor Instituta Igor Tripković Večernjem je listu pak rekao da imovina tvrtke vrijedi 300 milijuna kuna, što je jedan od argumenata protiv stečaja.

S druge strane bilance, imaju 23 milijuna kuna dugoročnih obveza te 28 milijuna kuna kratkoročnih obveza, od čega su 12 milijuna kuna dužni bankama i još sedam milijuna dobavljačima. U proteklih pet godina prihodi Instituta pali su s 38 na samo 13 milijuna kuna, dok je broj zaposlenih pao sa 152 na 52.

Osnivač Brodarskog instituta je Hrvatska, temeljni kapital tog društva s ograničenom odgovornošću je 53,9 milijuna kuna, a kao glavni predmet poslovanja navode se istraživanje tehnologije i tehnološki razvoj, kao i tehničko ispitivanje i analiza.

Tagovi: Brodarski institut
PROČITAJ I OVO
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
AMBICIJE
Cosco želi dodatni udjel u Luci Pirej
ATENA - Kineski Cosco izrazio je namjeru da preuzme dodatnih 16 posto udjela u Luci Pirej.
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
PORAZNO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
BERLIN - Omnio, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi. Od mogućih 100 bodova dobila je nula.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE