GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara

Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 11:18
Autor: SEEbiz / Nova ekonomija / Danas
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponudjača, piše „Nova ekonomija“.

Nakon postupka koji je trajao duže od godinu dana, Ministarstvo je proglasilo sve ponude neprihvatljivim i sprovodjenje postupka odložilo do usvajanja plana javnih nabavki za 2020. godinu, vidi se iz obaveštenja objavljenog 31. januara.

Žalbu Komisiji za zaštitu prava podnela je grupa ponudjača koju su činile kompanije Orion telekom, Orion telekom TIM, Macchina Security, NES Communications, Algotech i LOGO.

Oni su izmedju ostalog tvrdili da jednu od traženih karakteristika iz konkursne dokumentacije ispunjava jedino oprema proizvodjača Forcepoint, čiji je jedini ovlašćeni prodavac u Srbiji kompanija Comtrade, koja je u javnoj nabavci učestvovala zajedno sa Telekomom.

Grupa ponudjača predvodjena Orionom nudila je da obavi posao po ceni od 40 miliona dinara, dok su Telekom i Comtrade nudili cenu od 58.223.700 dinara.

Kako podseća „Nova ekonomija“, Ministarstvo pravde pokrenulo je 7. novembra 2018. godine postupak za nabavku usluge održavanja i unapredjenja komunikacione mreže sudova.

Sadržaj konkursne dokumentacije tokom postupka osporavali su drugi potencijalni ponudjači, grupa oko Orion telekoma i kompanija QMS.

Prvi zahtev za zaštitu prava podnet je još pre kraja postupka, o čemu je objavljeno obaveštenje na portalu javnih nabavki 19. novembra 2018, ali ovo nije zaustavilo dalje aktivnosti u postupku.

Prva odluka o dodeli ugovora Telekomu i preduzeću Comtrade doneta je 19. aprila 2019. godine, nakon čega je Orion uložio prvi zahtev za zaštitu prava.

Nakon toga je ponovo sprovedena stručna ocena ponuda, medjutim 5. juna ministarstvo ponovo dodeljuje ugovor kompanijama Telekom i Comtrade.

Orion je podneo novi zahtev za zaštitu prava, nakon čega je ponovo pristupljeno stručnoj oceni ponuda, ali 4. oktobra Orionova ponuda ponovo je odbijena kao neprihvatljiva, a odluka da se ugovor dodeli Telekomu doneta je po treći put.

Podseća se da je Orion podneo novi zahtev za zaštitu prava 17. oktobra, koji je 10. decembra 2019. prihvatila Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, i delimično poništila javnu nabavku.

Kako je navela „Nova ekonomija“, ovog puta Ministarstvo pravde je 13. januara 2020. donelo odluku kojom se obe ponude proglašavaju neprihvatljivim, a postupak javne nabavke obustavlja do donošenja plana javnih nabavki za 2020. godinu.

Tagovi: Telekom Srbija, ComTrade, Macchina Security, Orion telekom
PROČITAJ I OVO
Lufthansa odlučila ugasiti Germanwings
ODLUKE
Lufthansa odlučila ugasiti Germanwings
BERLIN - Njemački avioprijevoznik Lufthansa odlučilo je ugasiti Germanwings, niskobudžetnog avioprijevoznika u svojem vlasništvu, piše Guardian.
Dvije nove mjere za dodatnu likvidnost poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima
LIKVIDNOST
Dvije nove mjere za dodatnu likvidnost poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima
ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u utorak je objavilo da, u suradnji s HAMAG-BICRO, od ovoga tjedna uvodi dva nova financijska instrumenta - "COVID-19 zajam" i "Mikro zajam za ruralni razvoj", s ciljem osiguranja dodatne likvidnosti poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima.
Arena Hospitality i Kamgrad donirali medicinsku opremu Općoj bolnici Pula
DONACIJA
Arena Hospitality i Kamgrad donirali medicinsku opremu Općoj bolnici Pula
PULA - Hotelska grupacija Arena Hospitality je s tvrtkom Kamgrad donirala medicinsku opremu Općoj bolnici Pula.
Zaživjela studentska inicijativa za proizvodnju zaštitnih vizira za bolnice
DOBRE VIJESTI
Zaživjela studentska inicijativa za proizvodnju zaštitnih vizira za bolnice
ZAGREB - Pandemija koronavirusa uzdrmala je domaće gospodarstvo, ali i još jednom dokazala da smo najsolidarniji kad je najteže. Odličan primjer toga je studentska inicijativa za proizvodnju zaštitnih vizira za hrvatske bolnice.
Započela berba rajčica u stakleniku Belja
RAJČICE
Započela berba rajčica u stakleniku Belja
MITROVAC - U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica odmah nakon branja je transportirano prema distributivnim centrima i trgovinama kako bi se našle u prodaji prije Uskrsnih blagdana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE