GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara

Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 11:18
Autor: SEEbiz / Nova ekonomija / Danas
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponudjača, piše „Nova ekonomija“.

Nakon postupka koji je trajao duže od godinu dana, Ministarstvo je proglasilo sve ponude neprihvatljivim i sprovodjenje postupka odložilo do usvajanja plana javnih nabavki za 2020. godinu, vidi se iz obaveštenja objavljenog 31. januara.

Žalbu Komisiji za zaštitu prava podnela je grupa ponudjača koju su činile kompanije Orion telekom, Orion telekom TIM, Macchina Security, NES Communications, Algotech i LOGO.

Oni su izmedju ostalog tvrdili da jednu od traženih karakteristika iz konkursne dokumentacije ispunjava jedino oprema proizvodjača Forcepoint, čiji je jedini ovlašćeni prodavac u Srbiji kompanija Comtrade, koja je u javnoj nabavci učestvovala zajedno sa Telekomom.

Grupa ponudjača predvodjena Orionom nudila je da obavi posao po ceni od 40 miliona dinara, dok su Telekom i Comtrade nudili cenu od 58.223.700 dinara.

Kako podseća „Nova ekonomija“, Ministarstvo pravde pokrenulo je 7. novembra 2018. godine postupak za nabavku usluge održavanja i unapredjenja komunikacione mreže sudova.

Sadržaj konkursne dokumentacije tokom postupka osporavali su drugi potencijalni ponudjači, grupa oko Orion telekoma i kompanija QMS.

Prvi zahtev za zaštitu prava podnet je još pre kraja postupka, o čemu je objavljeno obaveštenje na portalu javnih nabavki 19. novembra 2018, ali ovo nije zaustavilo dalje aktivnosti u postupku.

Prva odluka o dodeli ugovora Telekomu i preduzeću Comtrade doneta je 19. aprila 2019. godine, nakon čega je Orion uložio prvi zahtev za zaštitu prava.

Nakon toga je ponovo sprovedena stručna ocena ponuda, medjutim 5. juna ministarstvo ponovo dodeljuje ugovor kompanijama Telekom i Comtrade.

Orion je podneo novi zahtev za zaštitu prava, nakon čega je ponovo pristupljeno stručnoj oceni ponuda, ali 4. oktobra Orionova ponuda ponovo je odbijena kao neprihvatljiva, a odluka da se ugovor dodeli Telekomu doneta je po treći put.

Podseća se da je Orion podneo novi zahtev za zaštitu prava 17. oktobra, koji je 10. decembra 2019. prihvatila Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, i delimično poništila javnu nabavku.

Kako je navela „Nova ekonomija“, ovog puta Ministarstvo pravde je 13. januara 2020. donelo odluku kojom se obe ponude proglašavaju neprihvatljivim, a postupak javne nabavke obustavlja do donošenja plana javnih nabavki za 2020. godinu.

Tagovi: Telekom Srbija, ComTrade, Macchina Security, Orion telekom
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE