GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obustavljen postupak za stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju

Obustavljen postupak za stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju
HANFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 14:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 8. ovogodišnjoj sjednici donijelo je rješenje kojim se obustavlja postupak pokrenut povodom zahtjeva za izdavanje odobrenja za stjecanje udjela u društvu Wüstenrot životno osiguranje d.d..

Rješenjem se obustavlja postupak pokrenut od strane društava: EUROINS INSURANCE GROUP A.D., EUROHOLD BULGARIA A.D., STARCOM HOLDING A.D., A.M.C. i V.M.C., K.I.B., i društva KJK FUND II, SICAV-SIF S.A..

Na današnjoj sjednici doneseno je nekoliko rješenja kojima se društvima za upravljanje fondovima gospodarske suradnje (FGS) nalaže unaprjeđenje ili uspostavljanje unutarnjih sustava kontrole, sve sukladno Zakonu o alternativnim investicijskim fondovima. Tako je izdano rješenje kojim se društvu HONESTAS PRIVATE EQUITY PARTNERI d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom nalaže da najkasnije u roku od 90 dana unaprijedi uspostavljeni sustav kontrole procjene vrijednosti ulaganja fondova pod svojim upravljanjem, a kojim će osigurati funkcionalnu nezavisnost posla vrednovanja od poslova upravljanja imovinom alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala Honestas FGS.

Društvu Inspire Investments d.o.o. naloženo je da uspostavi adekvatan, dokumentiran, sveobuhvatan i učinkovit sustav kontrole procjene vrijednosti ulaganja, kojim će osigurati funkcionalnu nezavisnost posla vrednovanja imovine alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala s privatnom ponudom Inspirio FGS od posla upravljanja imovinom predmetnog fonda.

Doneseno je i rješenje kojim se nalaže društvu PROSPERUS-INVEST d.o.o. za upravljanje fondovima da najkasnije u roku od 90 dana unaprijedi uspostavljeni sustav kontrole procjene vrijednosti ulaganja fondova pod svojim upravljanjem, a kojim će se osigurati funkcionalna nezavisnost posla vrednovanja od posla upravljanja imovinom alternativnih investicijskih fondova rizičnog kapitala Prosperus FGS i Prosperus FGS II. Rješenje je doneseno i za društvo QUAESTUS PRIVATE EQUITY d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom, a kojim će se osigurati funkcionalna nezavisnost posla vrednovanja u odnosu na funkcionalnu nezavisnost posla vrednovanja od posla upravljanja imovinom alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala Quaestus Private Equity Kapital II.

Uz navedeno, na današnjoj sjednici doneseno je i rješenje kojim se društvu Invera Equity Partneri d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima u osnivanju, izdaje odobrenje za rad velikog UAIF-a te odobrenje kojim se Kemalu Sikiriću i Edinu Hadžavdiću daje dozvola za obavljanje funkcije člana uprave tog društva.

Uz navedeno, na današnjoj sjednici izdana su i rješenja kojima se da daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja i to: Vinku Propadalu, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju Agencija Propadalo iz Sesveta, Zagreb, Marku Markiću, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju MM Aurum iz Zagreba i Hrvoju Curiću, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju CRO HR iz Nove Gradiške.

Tagovi: Wüstenrot životno osiguranje, Obustavljen postupak za stjecanje udjela u Wüstenrot, Hanfa, Prosperus Invest, fondovi gospodarske suradnje
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE