GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obje Amerike podižu prodaju Nestléa

Obje Amerike podižu prodaju Nestléa
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 12:54
Autor: SEEbiz
VEVEY - Nestlé je objavio rezultate prodaje za prvih devet mjeseci u 2020. godini. Zabilježen je organski rast od 3,5 %, sa stvarnim internim rastom (RIG) od 3,3 % i cijenama od 0,2%.

Rast je podržan kontinuiranim snažnim zamahom u obje Amerike te u poslovanju kompanija Purina PetCare i Nestlé Health Science. Zona Azija, Oceanija i supsaharska Afrika u trećem je tromjesečju zabilježila organski rast od 4,5 %.

Prodaja imovine i devizno poslovanje smanjili su prodaju za 12,9 %. Ukupna objavljena prodaja smanjila se za 9,4 % na 61,9 milijardi švicarskih franaka (u usporedbi s 68,4 milijardi CHF u prvih devet mjeseci u 2019. godini).

Nestlé trenutne strateške revizije odvijaju se u potpunosti prema planu. Postignut je daljnji napredak u upravljanju portfeljem. Akvizicija kompanije Aimmune Therapeutics dovršena je 13. listopada 2020. godine.

Ažurirani su cjelogodišnji izgledi za 2020. godinu: Očekujemo cjelogodišnji rast organske prodaje od oko 3 %. Očekuje se poboljšanje interno usklađene profitne marže. Očekuje se rast usklađene zarade po dionici u stalnoj valuti i učinkovitost kapitala.

Mark Schneider, glavni izvršni direktor Nestlé, izjavio je: „Nestlé je pokazao otpornost u teškom i nestabilnom okruženju. Naši su zaposlenici odgovorno i brzo djelovali kako bi ublažili utjecaj globalne pandemije te su se brzo prilagodili promjenama u potrebama potrošača. Snažan organski rast je širokog raspona i podržan kontinuiranim zamahom u obje Amerike, poslovanju kompanija Purina PetCare i Nestlé Health Science, kao i ubrzavanjem našeg poslovanja kavom u trećem tromjesečju. Naš portfelj nastavljamo ubrzano i disciplinirano razvijati. Primjerice, kombinacijom snažnog organskog rasta i ciljanih akvizicija radimo na transformaciji kompanije Nestlé Health Science u moćni prehrambenu i zdravstvenu kompaniju. Nedavne akvizicije Zenpep, Vital Proteins i Aimmune Therapeutics predstavljaju sljedeći korak u proširivanju naše prehrambeno-zdravstvene ponude.“

COVID-19 pandemija i dalje različito utječe na organski rast, osobito s obzirom na kategoriju proizvoda i prodajni kanal.

Kategorije proizvoda: Potražnja za potrošnjom u domu, provjerenim markama i proizvodima s pozitivnim učincima na zdravlje i dalje je snažna. Proizvodi Purina PetCare, mliječni proizvodi, kava za kućanstva i proizvodi Nestlé Health Science nastavljaju bilježiti snažan rast. Poslovanje slatkišima i vodom bilježi pad prodaje, što odražava njihovu jaku izloženost kanalima prodaje izvan doma i potrošnji u pokretu.

Prodajni kanali: Trgovina na malo značajno se ubrzala, što odražava kontinuiranu povišenu potražnju za potrošnjom u domu. Rast kanala izvan doma i dalje je značajno negativan, uz ublažavanje pada prodaje u trećem tromjesečju. E-prodaja porasla je za 47,6 %, što predstavlja 12,3 % ukupne prodaje Grupe, uz kontinuirani snažni zamah u svim drugim kategorijama.

Tagovi: Nestlé, poslovni rezultati, Mark Schneider, Purina PetCare, Nestlé Health Science
PROČITAJ I OVO
TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore
POMOĆ
TUI osigurao dodatnih 1,8 milijardi eura financijske potpore
BERLIN - Njemačka kompanija za organizaciju putovanja Tui Group izvijestila je da je osigurala dodatnih 1,8 milijardi eura pomoći dogovorom s vladom u Berlinu, bankama i privatnim investitorima.
Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa
USLUGE
Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa
POREČ - Valamar je od ove godine u svoju ponudu uvrstio uslugu najma smještaja za dulji boravak, tzv. long stay uslugu od minimalno mjesec dana koja vrijedi za razdoblje do 31. ožujka.
Konzum isplatio božićnice u ukupnoj vrijednosti od gotovo 16 milijuna kuna
BOŽIĆNICE
Konzum isplatio božićnice u ukupnoj vrijednosti od gotovo 16 milijuna kuna
ZAGREB - Kako bi svojim zaposlenicima zahvalio na marljivosti i predanosti koje su ove godine možda više nego ikada prije utkali u svoj svakodnevni rad, Konzum ih je i ovih blagdana odlučio nagraditi pa su tako svi zaposlenici početkom prosinca dobili božićnicu u iznosu od 1.500 kuna. 
Beogradski aerodrom započeo restrukturiranje, smanjuje broj radnika
RESTRUKTURIRANJE
Beogradski aerodrom započeo restrukturiranje, smanjuje broj radnika
BEOGRAD - Kompanija Belgrade Airport usvojila je model restrukturiranja kako bi dodatno smanjila troškove zbog velikog uticaja pandemije, koji se vrši kroz program dobrovoljnog odlaska zaposlenih uz otpremnine, rečeno je na aerodromu „Nikola Tesla“.
Petrović: Air Serbia ispunila uslove za stečaj
PORUKE
Petrović: Air Serbia ispunila uslove za stečaj
BEOGRAD - Predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović ocenio je da su za stabilnost javnih finansija u srednjem roku dva najveća rizika nereformisana javna i državna preduzeća i prevelike plate u javnom sektoru, jer se ne vidi način kako će neodrživi rashodi za ove dve namene da se smanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE