GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi Sad: Otvoren prvi Sheraton u Srbiji

Novi Sad: Otvoren prvi Sheraton u Srbiji
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2018 / 21:44
Autor: SEEbiz / RTV Vojvodine
NOVI SAD - Prvi Sheraton hotel u Srbiji svečano je otvoren večeras u Novom Sadu u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i visokih zvanica, predstavnika MK Grupe, poslovne i političke elite i medija.

Premijerka je poručila da je Srbija postala poželjna destinacija za investiranje, dolazak stranih turista, a da je Novi Sad postao centar IT industrije i kreativnosti.

Ona je na svečanom otvaranju hotela u vlasništvu MK grupe rekla i da podaci pokazuju značajno povećanje priliva inostranih turista u proteklom periodu i da Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage kao ni jeftinog turizma.

"Kao Srbija jesmo počeli od malog, od onoga što smo imali, od loše infrastrukture i nedovoljnih kapaciteta. Sada već možemo da kažemo da je ta faza iza nas i da Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage ni jeftinog turizma. Srbija je postala poželjno mesto u koje vredi doći i koje treba videti i osetiti", rekla je premijerka.

Zahvaljujući raznovrsnim i kulturnim i zabavnim sadržajima Novi Sad se kaže ona, pokazao kao "premium siti brejk" destinacija u koju turisti dolaze tokom čitave godine.

"Ulaganje u turizam će dobiti poseban značaj kada Novi Sad 2019. godine ponese epitet Evropske prestonice mladih i 2012. godine Evropske prestonice kulture. Istovremeno, Novi Sad je već danas sedište IT industrije Srbije ali i sedište kreativnosti", rekla je Brnabić.

Brnabić kaže i da je Novi Sad do sada imao ograničene smeštajne kapacitete, posebno visoke kategorije, pa će otvaranje Sheratona umnogome doprineti gradu i njegovoj privredi.

"Na jesen će biti otvoren i kreativni hab u nekadašnjoj Svilari a zajedno razvijamo kompletnu kreativnu četvrt u kraju poznatom kao Kineska četvrt da bi sve bilo zaokruženo i dobilo punu međunarodnu promociju 2024. godine kada će Novi Sad biti evropska prestonica kulture", rekla je Brnabić.

"Novi Sad je ozbiljno podigao lestvicu za ostatak Srbije, uključujući Beograd", rekla je premijerka.

Podseća da je Srbiju za prva tri meseca ove godine posetilo više od 580.000 turista što je za 11 odsto više nego u isto vreme prošle godine a devizni priliv od turizma iznosi 229 miliona evra što je više za oko 12 posto nego u istom periodu prošle godine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je veliki značaj otvaranja Šeraton hotela za Novi Sad u razvoju turizma i grada u toj oblasti, dodajući da je javni interes da privatni investitori imaju sve mogućnosti da investiraju i da time razvijaju ovu sredinu ali i celu državu.

"Novi Sad je dugo godina čekao da dobije hotel ovakve kategorije i ovakvih kapaciteta. Dugo godina je neko zakomplikovao izgradnju ovog objekta, ali važno je da postoje postoji volja i saglasje i opšti interes", kaže Vučević.

U prilog tome da je odluka MK kompanije da otvori hotel bila dobra on navodi da Novi Sad u prvom tromesečju 2018. godine ima 36, 6 odsto više noćenja nego u isto vreme prošle godine, a od toga je 40 odsto stranih turista.

"Sheraton ne dolazi bilo gde, ali ni Novi Sad nije bilo šta", rekao je Vučević.

Premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da brend Sheraton kroz ovaj objekat pomaže ukupnom razvoju Novog Sada i Vojvodine. Iskoristio je priliku da saopšti i da je pokrajinska vlada nabavila jedan važan aparat za potrebe dečje bolnice u Novom Sadu koji će biti u funkciji sredinom leta.

"I da podsetim da je MK za prateću opremu donirala, otvaranjem ovog hotela, 8 miliona dinara", rekao je Mirović.

Sheraton je inače svoja vrata otvorio za goste hotela početkom marta ove godine, čime je Novi Sad dobio prvi internacionalni hotelski brend u koji je uloženo skoro 15 miliona evra, a posao u ovom hotelu sa četiri zvezdice dobilo je 120 radnika.

Hotel posluje pod franšizom jednog od najpoznatijih hotelskih korporacija u svetu - "Marriot International" i investicija je kompanije MK Group.

Smešten je u širem centru Novog Sada, u blizini novosadskog Sajma i prostire se na 13.000 kvadratnih metara, ima 150 soba, od čega devet apartmana, jedan predsednički apartman, sedam konferencijskih sala, spa...

Foto: Tanjug (Jaroslav Pap)

Tagovi: Novi Sad, Sheraton, MK Grupa, Miodrag Kostić, Igor Mirović, Ana Brnabić, Marriott International
PROČITAJ I OVO
Gubici kineske avioindustrije gotovo pet milijardi dolara
ENORMNO
Gubici kineske avioindustrije gotovo pet milijardi dolara
PEKING - Kineska avioindustrija zabeležila je u drugom kvartalu gubitak od 4,89 milijardi dolara zbog posledica pandemije korona virusa.
Air Serbia obnavlja letove ka Azurnoj obali
LETOVI
Air Serbia obnavlja letove ka Azurnoj obali
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je da će od 12. jula ponovo uspostaviti avio-saobraćaj na sezonskoj liniji Beograd – Nica.
HAC pokrenuo informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima koronavirusa
KAMPANJA
HAC pokrenuo informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima koronavirusa
ZAGREB - Hrvatske autoceste pokrenule su informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima pandemije koronavirusa.
Dalekovod sklopio nagodbu s Hetom; cinčaonicu preuzima češka Signum grupa
EPILOG
Dalekovod sklopio nagodbu s Hetom; cinčaonicu preuzima češka Signum grupa
ZAGREB - Dalekovod je u petak objavio da je s najvećim vjerovnikom iz predstečajne nagodbe - Heta Asset Resolution sklopio nagodbu o tri ugovora o leasingu, kojom regulira financijski dug od gotovo sto milijuna kuna, a kojom Heta preuzima cinčaonicu u Dugom Selu i prodaje je tvrtki NFS Cink, članici češke Signum grupe.
Stečaj Keruma: Zatražena deložacija Vladimira Šelebaja, deblokirane dionice Hajduka
IZVJEŠĆE
Stečaj Keruma: Zatražena deložacija Vladimira Šelebaja, deblokirane dionice Hajduka

SPLIT - U izvješću koje je podnijela stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. zatražena je deložacija zagrebačkog poduzetnika Vladimira Šelebaja iz stana u vlasništvu te tvrtke u Zadru, ali i obustava ovrhe nad dionicama NK Hajduka koje će ići u prodaju.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE