GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi prijevoznici stižu u Zračnu luku Brač

Novi prijevoznici stižu u Zračnu luku Brač
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 09:57
Autor: SEEbiz
SPLIT - Zračna luka Brač već godinama ima dvije linije hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlinesa. Radi se o domaćoj liniji između Zagreba i Brača koja u ljetnom redu letenja prometuje dva puta tjedno, utorkom i subotom koja će prometovati i ove ljetne sezone.

Dodatno, na svojoj dugogodišnjoj charter liniji Graz - Brač Croatia Airlines planira obnoviti promet od sredine svibnja do početka listopada. Radi se o istom programu koji je kompanija u suradnji s tour operatorima provodila i prethodnih sezona.

Prema Braču je sa charter letovima prometovala i češka kompanija CSA koja za ovu godinu još nije najavila svoje letove, no kako se radi o charteru, kompanija ima dovoljno vremena to i učiniti. Jasno je da realizacija chartera prije svega ovisi o prodaji paket aranžmana, prodaja za ljetnu sezonu je otežana te će se booking pokrenuti tek s dolaskom proljeća i eventualnim popuštanjem restriktivnih mjera.

Ono što smo ranije najavili je i dalje u planu provedbe za ljeto koje je pred nama. Njemački Sundair planira uvesti charter letove iz Berlina i Dusseldorfa, subotom i nedjeljom, od početka svibnja do kraja listopada, piše Croatian Aviation.

Na Braču će ovog ljeta biti još jedan avioprijevoznik. Charter letove iz Berna i Graza obavljat će Great Dane Airlines, u postsezoni, u razdoblju od rujna do listopada. Kompanija će prema Braču prometovati sa zrakoplovom tipa E195 koji kod ovog prijevoznika ima kapacitet od 118 putnika.

TUI je u ljetnoj sezoni 2017. uveo dvije charter linije prema Braču, iz Bruxellesa i Deauvillea, dok je u ljetnom redu letenja 2018. godine uvedena i treća linija; Rotterdam - Brač. Zračna luka za sada nije dobila informacije od TUI-a vezano uz operacije za ovo ljeto, pa nije izvjesno da će TUI prometovati prema Braču ove godine.

U ljeto 2018. godine Luxair je uveo liniju Luxembourg - Brač no ista prošle godine iz objektivnih razloga nije prometovala. Tonči Peović je potvrdio kako zračna luka trenutno pregovara s ovim avioprijevoznikom te se nadaju da će Luxair donijeti odluku o ponovnom uvođenju linije već za ovo ljeto.

Naime, kao odgovor na pandemiju te devastacijski učinak na zračni promet, zračna je luka reducirala cijene za nekoliko grupacija zrakoplova, s ciljem podjele rizika ponovne uspostave prometa prema bračkoj zračnoj luci.
Gospodin Peović također ističe kako postoje najave promjene vlasničke strukture grupacije hotela na otoku Braču, čime se očekuju sinergijski pozitivni učinci na Zračnu luku Brač, no tek u sezoni 2022. Time bi ova zračna luka mogla ostvariti značajniji promet putnika, prije svega uvođenjem dodatnih charter linija.

S obzirom na najavljeni promet za ovu ljetnu sezonu, bračka će zračna luka biti zadovoljna s 70% putnika u odnosu na brojke iz 2019.

Tagovi: Zračna luka Brač, Croatia Airlines, Tonči Peović, Sundair, Luxor
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE