GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi posao Instituta IGH u BiH vrijedan gotovo 30 milijuna kuna

Novi posao Instituta IGH u BiH vrijedan gotovo 30 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH, kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH Mostar, Integru Mostar te Geocon Čitluk, potpisao je u ponedjeljak ugovor s JP Autoceste Federacije BiH za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, približne vrijednosti 29,9 milijuna kuna.

Kako se navodi u priopćenju IGH objavljenom u utorak, riječ je o dionici Polog-granica RH duljine 40,5 kilometara.

Institut IGH i njegovi partneri imaju rok od 18 mjeseci za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Polog – Široki Brijeg – granica RH, izvođenje istražnih radova za potrebne idejnog projekta, izraditi studiju izvodljivosti, studiju utjecaja na okoliš kao i druge studije definirane ugovorom.

U priopćenju se podsjeća da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još 2016. godine usvojila okvirnu strategiju prometa Bosne i Hercegovine i transportnu strategiju Federacije, kojom je brza cesta Mostar sjever- Široki Brijeg – granica RH definirana kao jedna od prioritetnih dionica.

Planiranom brzom cestom Mostar sjever – Široki Brijeg – granica RH rasteretit će se cestovna mreža grada Mostara te će ona ujedno biti i sjeverna obilaznica grada.

Direktnom vezom s autocestom na koridoru Vc, omogućit će se usmjeravanje s petlje Mostar sjever na koridor Vc prema gradu Široki Brijeg i općini Grude te u konačnici do granice s Hrvatskom, gdje će se brza cesta priključiti na cestovnu mrežu Hrvatske.

Brza cesta od mjesta Polog direktno se nastavlja na južnu obilaznicu grada Mostara i omogućiti će dobru cestovnu povezanost zapadnohercegovačke županije s postojećom cestovnom mrežom, a prije svega s koridorom Vc, navodi se u priopćenju.

Iz IGH podsjećaju da su od značajnijih ugovora u Bosni i Hercegovini prošle godine zaključili ugovor o nadzoru Termoelektrane Banovići, ugovorne vrijednosti oko 15,7 milijuna kuna te ugovor o nadzoru izvođenja radova projekta Most na Savi kod Gradiške, vrijedan oko 8,2 milijuna kuna za kompaniju.

Ovo je već šesti značajniji potpisani ugovor za Institut IGH u posljednje vrijeme. Naime, nedavno su potpisani ugovori s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednih 12,3 milijuna kuna, ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijedan nešto više od milijun kuna te ugovor o nadzoru na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Tagovi: Institut IGH, Autoceste Federacije BiH, Integra Mostar, Geocon Čitluk
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE