GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi posao Energoinvesta u Tanzaniji vrijedan 53 miliona dolara

Novi posao Energoinvesta u Tanzaniji vrijedan 53 miliona dolara
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2017 / 16:54
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Energoinvest, d.d. – Sarajevo je jučer dobio zvaničnu pisanu obavijest od  strane Elektroprivrede Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) o izboru za najboljeg ponuđača i dodjeli ugovora za izgradnju  trafostanica u vrijednosti preko 53 miliona USD. 

Energoinvest će ovaj posao raditi kao nosilac i lider konzorcija u saradnji sa indijskom firmom EMC,  odgovornom za dio građevinskih radova, saopćeno je iz Energoinvesta. 

Projekat je dodijeljen Energoinvestu u oštroj međunarodnoj konkurenciji po  osnovu učešća na međunarodnom tenderu na kome je učestvovalo više od 20  renomiranih svjetskih kompanija.  Ovo je već drugi projekat koji je, pored projekta izgradnje 400 kV dalekovodne  mreže u vrijednosti od 39 miliona USD, u zadnjoj godini Energoinvest dobio od  Elektroprivrede Tanzanije, tako da će u narednom periodu, samo u Tanzaniji Energoinvest realizovati posla u vrijednosti od 92 miliona USD. Ono što je još  veća vrijednost je da su to projekti iz osnovne djelatnosti Energoinvesta i to izgradnja dalekovoda i trafostanica.  Posao finansira African Development Fund (ADF) i Japan International Cooperation Agency (JICA), a investitor je Elektroprivreda Tanzanije  (TANESCO).

Projekat se odnosi na izgradnju nove trafostanice 400/220/33 kV Arusha, koja će se realizovati po sistemu ključ u ruke, što podrazumijeva projektovanje, nabavku, isporuku i izgradnju trafostanice. Projekat također obuhvata i  proširenje postojeće trafostanice 220 kV Singida. Trafostanicu Singida izgradio je Energoinvest 1986. godine i još uvijek se nalazi u izvrsnom stanju. 

Ovaj posao se radi na području Kilimandžara i dio je velikog projekta  interkonekcije afričkih zemalja, tj. povezivanja mreže između Tanzanije i  Kenije. Ugovor će se početi realizovati nakon razmjene potpisanih ugovornih  dokumenta što se očekuje u narednih nekoliko nedjelja, dodaje se u saopćenju.

Tagovi: Energoinvest
PROČITAJ I OVO
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
LETOVI
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
SARAJEVO - FlyBosnia planira obnoviti letove sa tri unajmljena aviona. Vlasnik kompanije Al Shiddi Group potvrdio je da je potpisan ugovor za tri aviona A320 kapaciteta 180 mjesta.
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
MODERNIZACIJA
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
ZAGREB - Kao odgovor na klimatske promjene, Zagrebački holding već neko vrijeme investira u modernizaciju poslovanja te kontrolom i upravljanjem potrošnjom energenata, tokova otpada i vodnih resursa, nastoji smanjiti ekološki otisak poslovanja.
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE