GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi posao Energoinvesta u Tanzaniji vrijedan 53 miliona dolara

Novi posao Energoinvesta u Tanzaniji vrijedan 53 miliona dolara
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2017 / 16:54
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Energoinvest, d.d. – Sarajevo je jučer dobio zvaničnu pisanu obavijest od  strane Elektroprivrede Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) o izboru za najboljeg ponuđača i dodjeli ugovora za izgradnju  trafostanica u vrijednosti preko 53 miliona USD. 

Energoinvest će ovaj posao raditi kao nosilac i lider konzorcija u saradnji sa indijskom firmom EMC,  odgovornom za dio građevinskih radova, saopćeno je iz Energoinvesta. 

Projekat je dodijeljen Energoinvestu u oštroj međunarodnoj konkurenciji po  osnovu učešća na međunarodnom tenderu na kome je učestvovalo više od 20  renomiranih svjetskih kompanija.  Ovo je već drugi projekat koji je, pored projekta izgradnje 400 kV dalekovodne  mreže u vrijednosti od 39 miliona USD, u zadnjoj godini Energoinvest dobio od  Elektroprivrede Tanzanije, tako da će u narednom periodu, samo u Tanzaniji Energoinvest realizovati posla u vrijednosti od 92 miliona USD. Ono što je još  veća vrijednost je da su to projekti iz osnovne djelatnosti Energoinvesta i to izgradnja dalekovoda i trafostanica.  Posao finansira African Development Fund (ADF) i Japan International Cooperation Agency (JICA), a investitor je Elektroprivreda Tanzanije  (TANESCO).

Projekat se odnosi na izgradnju nove trafostanice 400/220/33 kV Arusha, koja će se realizovati po sistemu ključ u ruke, što podrazumijeva projektovanje, nabavku, isporuku i izgradnju trafostanice. Projekat također obuhvata i  proširenje postojeće trafostanice 220 kV Singida. Trafostanicu Singida izgradio je Energoinvest 1986. godine i još uvijek se nalazi u izvrsnom stanju. 

Ovaj posao se radi na području Kilimandžara i dio je velikog projekta  interkonekcije afričkih zemalja, tj. povezivanja mreže između Tanzanije i  Kenije. Ugovor će se početi realizovati nakon razmjene potpisanih ugovornih  dokumenta što se očekuje u narednih nekoliko nedjelja, dodaje se u saopćenju.

Tagovi: Energoinvest
PROČITAJ I OVO
Petnaest savjeta za postizanje efikasnosti u razdoblju niske popunjenosti hotela
HOTELI
Petnaest savjeta za postizanje efikasnosti u razdoblju niske popunjenosti hotela
ZAGREB - Slijedom aktualnih događanja širom svijeta svi su poslovni prostori - od ureda preko hotela do shopping centara - prešli u stanje niske popunjenosti, pri čemu su neki gotovo prazni.
Istra: Pomor obrtništva tek slijedi
OBRTI
Istra: Pomor obrtništva tek slijedi
PULA - Iako na području koje pokriva Udruženje obrtnika Pule - a to je cijela bivša općina koja se proteže sve do Savičente i Barbana - zasad nije bilo drastičnog broja zatvorenih obrta, ljudi iz branše ukazuju da će kriza tek uslijediti, i to nakon što se ukinu državne i lokalne mjere potpore.
Dovršetak Pelješkog mosta ipak bi mogao kasniti
MOST
Dovršetak Pelješkog mosta ipak bi mogao kasniti

KOMARNA - Most bi trebao biti završen do 31. srpnja sljedeće godine, no s obzirom na to da zbog epidemije izazvane koronavirusom tvornice u Kini neko vrijeme nisu radile, moguće je da će se taj rok produljiti za nekoliko mjeseci.

Ograničenje rada nedjeljom izazvat će najmanje 5.000 otkaza
UPOZORENJE
Ograničenje rada nedjeljom izazvat će najmanje 5.000 otkaza
ZAGREB - Iako ministar gospodarstva daje do znanja da je sa socijalnim partnerima Vlade postigao “visoku fazu konsenzusa” oko zabrane rada trgovina nedjeljom, to s poslodavcima nije baš i slučaj, samo sa sindikatom.
Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
TREND
Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj krajem ožujka bilo je 181.959 zaposlenih, što je za 1,1 posto ili 2.009 osoba manje nego na kraju veljače, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE