GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi početak Tehnike s kineskim potpisom

Novi početak Tehnike s kineskim potpisom
KONSOLIDACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2019 / 14:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština Tehnike primila je na znanje izmijenjena Konsolidirana godišnja financijska izvješća o poslovanju za 2017. godinu i Konsolidirana godišnja financijska izvješća za 2018. godinu, zajedno s Izvješćem revizora o izvršenoj reviziji, nakon što su ih utvrdili Uprava i Nadzorni odbor.

Utvrđuje se da je Tehnika za 2018. godinu ostvarila gubitak u iznosu od - 239.438.807,80 kn. Ostvareni gubitak nadoknađuje se na teret buduće dobiti u iznosu od 239.438.807,80 kn.

U Nadzorni odbor Tehnike izabrani su Zvonimir Zlopaša koji će biti i predsjednik NO-a, Hrvoje Markovinović (zamjenik predsjednika NO-a) te Tomislav Bronić, Andrej Tolušić, Pero Buljan i Hrvoje Jelinić.

Mandat članovima Nadzornog odbora traje četiri godine, računajući od 22. kolovoza 2019. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Očekuje se da će Tehnika realizirati većinu projekata s kineskim potpisom u Hrvatskoj u idućih nekoliko godina. Prva bi na rasporedu trebala biti obnova bivše Političke škole u Kumrovcu, a tu su i projekti u Krapinskim Toplicama, Velikoj Gorici, Osijeku...

Osim toga, planirano je da Tehnika krene po nove poslove u susjednim zemljama regije, ali i na tržištu EU.

Cilj investitora jest da kompanija u idućih nekoliko godina značajno podigne godišnju dobit. U planu je i zapošljavanje nekoliko desetina novih radnika jer je kompanija u posljednjih godinu dana izgubila veliki broj kvalitetnog kadra.

No, prvi zadatak novog vodstva kompanije bit će okončanje predstečajne nagodbe. Iz tvrtke poručuju da postupak predstečajne nagodbe za sada ide prema planu, a okončanje nagodbe očekuje se do kraja ove godine.

Za revizora poslovanja Tehnike u 2019. godini imenuje se Deloitte d.o.o. Zagreb.

Tehnika je u prvom polugodištu značajno smanjila gubitak i to za 2,8 milijuna kuna, u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Tagovi: Tehnika, Zvonimir Zlopaša, Hrvoje Markovinović, Deloitte, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
RBA i Adria Group Holding pokrenuli arbitraže protiv Hrvatske zbog Lex Agrokora
ARBITRAŽA
RBA i Adria Group Holding pokrenuli arbitraže protiv Hrvatske zbog Lex Agrokora
ZAGREB - Državno odvjetništvo potvrdilo je da je Vlada Republike Hrvatske zaprimila dvije obavijesti o pokrenutim arbitražnim postupcima zbog Lex Agrokora. Prvi proces pokreće RBA banka, a drugi Adria Group Holding, tvrtka preko koje je nekad Ivica Todorić kontrolirao Agrokor.
M:tel preuzeo banjalučko društvo FINANC d.o.o.
PREUZIMANJA
M:tel preuzeo banjalučko društvo FINANC d.o.o.
BANJA LUKA - Banjalučki Mtel postao je 100-postotni vlasnik preduzeća "FINANC" d.o.o. Banja Luka.
Zbog koronavirusa od subote obustavljeni letovi iz Crne Gore prema Milanu i Bologni
LETOVI
Zbog koronavirusa od subote obustavljeni letovi iz Crne Gore prema Milanu i Bologni
PODGORICA - Letovi iz Crne Gore prema sjeveru Italije, odnosno ka Milanu i Bologni privremeno će se obustaviti od subote, 29. februara, zbog sprječavanja širenja koronavirusa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.
Boxmark otpustio 157 radnika
REZOVI
Boxmark otpustio 157 radnika
LJUBLJANA - Boxmark je danas otpočeo s restrukturiranjem i podijelio otkaze za prvih 157 radnika. Ukupno će do kraja travnja otpustiti 288 ljudi.
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
PANIKA
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
MILANO - Prodaja u velikim trgovinskim lancima na sjeveru Italije porasla je u nedelju za 73 posto u usporedbi s istim datumom prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE