GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi početak Tehnike s kineskim potpisom

Novi početak Tehnike s kineskim potpisom
KONSOLIDACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2019 / 14:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština Tehnike primila je na znanje izmijenjena Konsolidirana godišnja financijska izvješća o poslovanju za 2017. godinu i Konsolidirana godišnja financijska izvješća za 2018. godinu, zajedno s Izvješćem revizora o izvršenoj reviziji, nakon što su ih utvrdili Uprava i Nadzorni odbor.

Utvrđuje se da je Tehnika za 2018. godinu ostvarila gubitak u iznosu od - 239.438.807,80 kn. Ostvareni gubitak nadoknađuje se na teret buduće dobiti u iznosu od 239.438.807,80 kn.

U Nadzorni odbor Tehnike izabrani su Zvonimir Zlopaša koji će biti i predsjednik NO-a, Hrvoje Markovinović (zamjenik predsjednika NO-a) te Tomislav Bronić, Andrej Tolušić, Pero Buljan i Hrvoje Jelinić.

Mandat članovima Nadzornog odbora traje četiri godine, računajući od 22. kolovoza 2019. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Očekuje se da će Tehnika realizirati većinu projekata s kineskim potpisom u Hrvatskoj u idućih nekoliko godina. Prva bi na rasporedu trebala biti obnova bivše Političke škole u Kumrovcu, a tu su i projekti u Krapinskim Toplicama, Velikoj Gorici, Osijeku...

Osim toga, planirano je da Tehnika krene po nove poslove u susjednim zemljama regije, ali i na tržištu EU.

Cilj investitora jest da kompanija u idućih nekoliko godina značajno podigne godišnju dobit. U planu je i zapošljavanje nekoliko desetina novih radnika jer je kompanija u posljednjih godinu dana izgubila veliki broj kvalitetnog kadra.

No, prvi zadatak novog vodstva kompanije bit će okončanje predstečajne nagodbe. Iz tvrtke poručuju da postupak predstečajne nagodbe za sada ide prema planu, a okončanje nagodbe očekuje se do kraja ove godine.

Za revizora poslovanja Tehnike u 2019. godini imenuje se Deloitte d.o.o. Zagreb.

Tehnika je u prvom polugodištu značajno smanjila gubitak i to za 2,8 milijuna kuna, u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Tagovi: Tehnika, Zvonimir Zlopaša, Hrvoje Markovinović, Deloitte, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles
USPJESI
Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles
ZAGREB - Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz Hrvatske koje je na tom prestižnom vinskom natjecanju okrunjeno zlatnom medaljom, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2015 nagrađena je srebrnom medaljom.
Sportski gigant Olympic Channel dolazi na Sportsku televiziju
TELEVIZIJA
Sportski gigant Olympic Channel dolazi na Sportsku televiziju
ZAGREB - Sportska televizija (SPTV) ostvarila je odlučujući pogodak na globalnom terenu televizija.
Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
SURADNJA
Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
LJUBLJANA - Tijekom koronakrize Atlantic Grupa i Mercator zaključili su suradnju s tolminskim ribogojilištem Faronika, s kojim su osmislili novi namaz sočke pastrve.
Carnival P&O Cruises otkazao krstarenja do 2021.
KRUZERI
Carnival P&O Cruises otkazao krstarenja do 2021.
LONDON - Podružnica britansko-američkog organizatora krstarenja Carnival P&O Cruises objavila je da zbog pandemije koronavirusa otkazuje sva putovanja do početka 2021. godine.
Windrose prekida promet prema obali, uskoro kreće linija prema Zagrebu
LINIJE
Windrose prekida promet prema obali, uskoro kreće linija prema Zagrebu
ZAGREB - Ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines do kraja rujna završiti će s prometovanjem na svojim sezonskim linijama iz Kijeva prema Puli, Splitu i Dubrovniku. Teku posljednje pripreme za uvođenje linije prema Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE