GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi list dobio novog v.d. glavnog urednika, Redakcijsko vijeće šokirano

Novi list dobio novog v.d. glavnog urednika, Redakcijsko vijeće šokirano
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2019 / 15:21
Autor: SEEbiz / N1 info
RIJEKA - Odlukom Uprave Novog lista Ivica Tomić imenovan je vršiteljem dužnosti glavnog urednika Novog lista od 1. rujna 2019. godine na rok do šest mjeseci. Uslijedila je oštra reakcija Redakcijskog vijeća.

Vijest o imenovanju Tomića za glavnog urednika šokirala je Redakcijsko vijeće, te ogranke Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva u Novom listu koji su poslali dopis Upravi.

U dopisu koji je upućen predsjedniku NO-a Novog lista Ivici Božanu, članu Uprave Richardu Flimelu te predsjednici Uprave Ankici Kruljac, zahtjevaju sazivanje izvanredne sjednice Nadzornog odbora na kojoj bi se, u ime Redakcije, zatražilo povlačenje odluke o imenovanju Ivice Tomića vršiteljem dužnosti glavnog urednika.

Navode da su "zabrinuti činjenicom da je na mjesto vršitelja dužnosti glavnog urednika Novog lista imenovan Ivica Tomić. Neprihvatljivo je da na mjesto glavnog urednika, pa makar i u funkciji vršitelja dužnosti, bude postavljena osoba koja nije novinar ni urednik. Napominjemo da Ivica Tomić nema potrebnu stručnu spremu koja je Statutom propisana za mjesto glavnog urednika i koju bi trebao imati svaki potencijalni kandidat za to odgovorno mjesto. Također, poslovi koje je do sada obavljao ni po čemu ne garantiraju da kolega Tomić može uspješno obavljati poslove glavnog urednika...", navode u dopisu Upravi potpisanom od strane predstavnika Redakcijskog vijeća Novog lista, ogranka Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva u Novom listu.

Osim izvanredne sjednice Nadzornog odbora traže i zajednički sastanak kako bi se "razmotrila budućnost Novog lista kao tvrtke i medija te donijela adekvatna, svima prihvatljiva rješenja".

Kontaktirali smo upravu Novog lista kako bismo saznali namjeravaju li udovoljiti zahtjevu za izvanrednom sjednicom NO-a i sastankom s Redakcijskim vijećem, no do objave ovoga teksta nismo dobili odgovor.

Ivica Tomić rođen je u Novom Vinodolskom gdje je pohađao Osnovnu školu Ivana Mažuranića, a zatim je školovanje nastavio u Rijeci gdje je završio srednju školu Centar TTK – smjer fotografi. Nakon srednje škole iz Rijeke se vraća u Novi Vinodolski i otvara Atelje za studijsku i industrijsku fotografiju Macana.

Novi list u vijesti o novom v.d.-u glavnog urednika piše kako je rad u medijima Tomić započeo kao fotoreporter i sportski novinar, dopisnik Sportskih novosti iz rodnoga kraja, već sa 16 godina. Fotoreportersku karijeru počeo je u Vjesniku gdje je pohađanjem CINKA – Centra za izučavanje novinarskih kadrova usavršio fotoreportersko i novinarsko znanje. Zatim je više godina radio u marketingu NK Rijeke i kao fotoreporter klupskoga lista. Niz godina potom radio je u Večernjem listu, a od 1994. godine radi kao fotoreporter u Novom listu u kojem je do sada u drugom mandatu bio i šef Foto službe.

- Novi list je za mene samo istina i vjerodostojnost, rekao je Tomić nakon imenovanja na novu funkciju, objavio je Novi list u nedjelju.

Tagovi: Novi list, Ivica Tomić, Sportske novosti
PROČITAJ I OVO
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
POSLOVI
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
SARAJEVO - Energoinvest je u 2021. godinu ušao sa značajnim ugovorenim poslovima, a prema Planu za ovu godinu se planiraju prihodi u iznosu od cca 200 miliona KM.
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
AKVIZICIJE
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
NEW YORK - Mastercard je dogovorio preuzimanje kompanije za verifikaciju digitalnog identiteta Ekata za 850 milijuna dolara.
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
ATLANTA - Američki div Coca-Cola u prvom je tromjesečju zabilježio 2,25 milijardi dolara neto dobiti, što je 19 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
NEPOVJERENJE
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
STOCKHOLM - Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT.
Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
PRUGA
Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
ZAGREB - Na natječaj za radove na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnji drugog kolosjeka željezničke pruge na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac pristiglo je 15 ponuda, a ponude su u rasponu od 1,3 milijarde kuna do 2,9 milijardi kuna (bez PDV-a), izvijestili su u ponedjeljak iz HŽ Infrastrukture.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE