GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi HAC-ovi uređaji mogu vam pogrešno zaračunati cestarinu

Novi HAC-ovi uređaji mogu vam pogrešno zaračunati cestarinu
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2019 / 09:21
Autor: SEEbiz / 24 sata
ZAGREB - Zbog vremenskih uvjeta svjetlosni snop se može prekinuti, pa uređaj zaračunava pogrešan iznos cestarine, priznaju u HAC-u. Ako dođe do toga, možete se obratiti HAC-u.

Iz HAC-a kažu da uređaji svjetlosnim zavjesama mjere visinu vozila i broje osovine kako bi prepoznali kategoriju i formirali cijenu.

"Ponekad se svjetlosni snop prekine pa uređaj zaračuna krivu cestarinu. To se može dogoditi zbog vremenskih uvjeta. Zbog specifične kategorizacije vozila u Hrvatskoj koja obuhvaća visinu, broj osovina i najveću dopuštenu masu, moguće su greške kod graničnih skupina. Zato smo uveli nadzorni centar u kojem pratimo rad uređaja na svim lokacijama i ispravljamo moguće pogreške", rekli su iz HAC-a za 24sata.

Kažu da su uređaji od 12. do 16. lipnja izdali 39.000 računa, a bilo je samo sedam pritužbi. Četiri na naplatnoj postaji Zagreb istok i tri na postaji Bregana.

U tom razdoblju kroz Naplatnu postaju Zagreb istok prošlo je 71.473 vozila, a 17.782 kroz naplatu na automatima, a reklamaciju je podnijelo 0.022 posto vozača.

Tko misli da mu je krivo kategorizirano vozilo, može stisnuti tipku za pomoć i javit će mu se djelatnik HAC-a. Može nazvati i besplatni telefon 0800 0422.

"Djelatnik HAC-a će zaprimiti prigovor koji se automatski ubacuje u aplikaciju i prosljeđuje službi za reklamacije. U roku od 15 dana vozač će dobiti odgovor. HAC ima automatiziran sustav provjere podataka koji može upariti vozilo sa snimke videokamere i transakciju te provjeriti je li došlo do greške. Mogućnost manipulacije je gotovo nikakva", objasnili su iz HAC-a.

Vozači mogu poslati prigovor i elektronskim putem na adresu info-naplata@hac.hr.

Iz HAC-a upućuju vozače da prije plaćanja pogledaju uređaj jer se na zaslonu ispisuje cijena cestarine, ulazna postaja, skupina vozila kojoj pripada. Ako postoji problem, mogu automatski pozvati pomoć pa će supervizor ručno odrediti ispravnu skupinu vozila.

Kada je u pitanje izdavanje računa za plaćenu cestarinu, iz HAC-a ističu da se on ne ispisuje automatski, nego da vozači moraju obratiti pozornost na tipku za izdavanje računa. Tek ako je stisnu, račun će se ispisati.

Tagovi: Lovro Kuščević, Andrej Plenković, Predrag Štromar, Hrvatska narodna stranka, Furio Radin
PROČITAJ I OVO
Mussemann: Kriza nas nije pogodila, otvaraju se nove prilike, pa i u Hrvatskoj
INTERVJU
Mussemann: Kriza nas nije pogodila, otvaraju se nove prilike, pa i u Hrvatskoj
INTERVJU - "Mi smo jedna od nekoliko rijetkih tvrtki koje mogu ponuditi namještaj po mjeri izrađen od kombinacija čelika, drveta, stakla, koriona, himaxa, kamena i svih ostalih materijala - i tu smo jedinstveni po tome što sve to možemo realizirati unutar naše tvrtke."
Meteor grupa istiskuje male dioničare Badela 1862 - otpremnina 12,86 kuna po dionici
ISTISKIVANJE
Meteor grupa istiskuje male dioničare Badela 1862 - otpremnina 12,86 kuna po dionici
ZAGREB - Badel 1862 u utorak je objavio da je glavni dioničar te tvrtke Meteor grupa - Labud zatražio od Uprave sazivanje glavne skupštine radi donošenja odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara, uz isplatu primjerene otpremnine u novcu u iznosu od 12,86 kuna po dionici.
Šef Ryanaira najavljuje žalbu na državnu pomoć Lufthansi
ŽALBA
Šef Ryanaira najavljuje žalbu na državnu pomoć Lufthansi
DUBLIN - Irska niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair žalit će se na njemačku državnu pomoć Lufthansi u iznosu devet milijardi eura, rekao je u utorak izvršni direktor Michael O'Leary.
ACI marine u lipnju nautičare dočekuju besplatnim danima i posebnim popustima
ODLIČAN POTEZ
ACI marine u lipnju nautičare dočekuju besplatnim danima i posebnim popustima
RIJEKA – Nakon popuštanja mjera u uvjetima epidemije s ciljem poboljšanja ponude i uspješnog početka nautičke i turističke sezone, ACI od 1. do 30. lipnja uvodi povoljnije uvjete u svojim marinama.
Grupa Pivac otvorila najveću i najmoderniju pršutanu u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi
INVESTICIJE
Grupa Pivac otvorila najveću i najmoderniju pršutanu u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi
VRGORAC - Izgradnjom pršutane Grupa Pivac zaokružila je investicijski ciklus koji je započela projektom širenja suradnje s domaćim uzgajivačima svinja i ulaganjima u primarnu klaoničku obradu, odnosno proširenje i modernizaciju klaonice u Čakovcu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE