GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova studija: Prelazak na glo TM ima sličan utjecaj na biomarkere pušača kao i prestanak pušenja

Nova studija: Prelazak na glo TM ima sličan utjecaj na biomarkere pušača kao i prestanak pušenja
STUDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz
LONDON - Novo istraživanje objavljeno u The Journal of Internal and Emergency Medicine daje prvi stvarni dokaz da pušači koji pređu s cigareta isključivo na BAT-ov proizvod za grijanje duhana, mogu značajno smanjiti izloženost određenim štetnim tvarima i indikatorima potencijalne štetnosti za zdravlje, u usporedbi s nastavkom pušenja.

Rezultati istraživanja, zabilježeni tijekom 6 mjeseci u 12-mjesečnoj studiji, su pokazali da je potpuni prelazak na BAT-ov proizvod za grijanje duhana rezultirao statistički značajnim promjenama u nizu biomarkera izloženosti (BoE) i indikatora potencijalne štete, poznatim kao „biomarkeri potencijalne štete“ (BoPH) , a u usporedbi s nastavkom pušenja.

Kod osoba koje su koristile BAT-ov proizvod za grijanje duhana, za većinu biomarkera koji su mjereni u studiji, ustanovljena su smanjenja slična onima kao i kod osoba koje su potpuno prestale pušiti.

„Ovo su uzbudljivi rezultati jer nam omogućuju da shvatimo potencijal smanjenog rizika koji može imati potpuni prelazak na gloTM. Studija pokazuje da pušači koji prijeđu na gloTM mogu smanjiti svoju izloženost određenim štetnim tvarima, što smanjuje rizik od razvoja određenih bolesti povezanih s pušenjem.*
Značajno smanjenje BoPH vrijednosti, koje se može usporediti s potpunim prestankom pušenja, vrlo je ohrabrujuće i pruža daljnju znanstvenu podlogu da BAT-ov proizvod za grijanje duhana pridonosi konceptu smanjenja štete, te na taj način podupire našu ambiciju da ostvarimo A Better TomorrowTM smanjenjem utjecaja našeg poslovanja na zdravlje”, rekao je dr. David O’Reilly, direktor znanstvenih istraživanja BAT-a.

Na temelju izmjerenih toksina kod glo TM korisnika rezultati u studiji su pokazali:
• Značajno smanjenje biomarkera za rizik od raka pluća
• Značajno smanjenje broja bijelih krvnih stanica, upalnog biljega koji ukazuje na rizik od kardiovaskularnih bolesti i drugih bolesti povezanih s pušenjem
• Poboljšanje HDL kolesterola povezano sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti
• Poboljšanja u dva ključna pokazatelja zdravlja pluća
• Poboljšanje u ključnom pokazatelju oksidativnog stresa, procesa koji se javlja u nekoliko bolesti povezanih s pušenjem, poput kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije

Tagovi: glo TM, The Journal of Internal and Emergency Medicine, British American Tobacco
PROČITAJ I OVO
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
PRODAJA
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
DUBROVNIK - Hotel "Zagreb", jedan od najljepših i najstarijih dubrovačkih hotela, ponuđen je na prodaju.
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
NESLUŽBENO
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
BEOGRAD - Prema navоdima grčkоg pоrtala Naftempоriki, iz izvоra u bankarskim krugоvima, saznali su da se BC Partners оbratiо Mоrgan Stanleyu i JP Mоrganu kakо bi pоkušali da prоdaju svоj udeо u United Grupi.
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
PROBLEMI
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
DUBLIN - Zrakoplovna tvrtka Ryanair objavila je informaciju o nabavi novih zrakoplova te su najavili da će zbog problema koje ima tvrtka Boeing dobiti manje aviona nego što je naručeno.
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
POVLAČENJE
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
ZAGREB - S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
DEMANTI
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
ZAGREB - Jutros je objavljena informacija prema kojoj Uber razmatra ulazak na tržišta Srbije i Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE