GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova studija: Prelazak na glo TM ima sličan utjecaj na biomarkere pušača kao i prestanak pušenja

Nova studija: Prelazak na glo TM ima sličan utjecaj na biomarkere pušača kao i prestanak pušenja
STUDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz
LONDON - Novo istraživanje objavljeno u The Journal of Internal and Emergency Medicine daje prvi stvarni dokaz da pušači koji pređu s cigareta isključivo na BAT-ov proizvod za grijanje duhana, mogu značajno smanjiti izloženost određenim štetnim tvarima i indikatorima potencijalne štetnosti za zdravlje, u usporedbi s nastavkom pušenja.

Rezultati istraživanja, zabilježeni tijekom 6 mjeseci u 12-mjesečnoj studiji, su pokazali da je potpuni prelazak na BAT-ov proizvod za grijanje duhana rezultirao statistički značajnim promjenama u nizu biomarkera izloženosti (BoE) i indikatora potencijalne štete, poznatim kao „biomarkeri potencijalne štete“ (BoPH) , a u usporedbi s nastavkom pušenja.

Kod osoba koje su koristile BAT-ov proizvod za grijanje duhana, za većinu biomarkera koji su mjereni u studiji, ustanovljena su smanjenja slična onima kao i kod osoba koje su potpuno prestale pušiti.

„Ovo su uzbudljivi rezultati jer nam omogućuju da shvatimo potencijal smanjenog rizika koji može imati potpuni prelazak na gloTM. Studija pokazuje da pušači koji prijeđu na gloTM mogu smanjiti svoju izloženost određenim štetnim tvarima, što smanjuje rizik od razvoja određenih bolesti povezanih s pušenjem.*
Značajno smanjenje BoPH vrijednosti, koje se može usporediti s potpunim prestankom pušenja, vrlo je ohrabrujuće i pruža daljnju znanstvenu podlogu da BAT-ov proizvod za grijanje duhana pridonosi konceptu smanjenja štete, te na taj način podupire našu ambiciju da ostvarimo A Better TomorrowTM smanjenjem utjecaja našeg poslovanja na zdravlje”, rekao je dr. David O’Reilly, direktor znanstvenih istraživanja BAT-a.

Na temelju izmjerenih toksina kod glo TM korisnika rezultati u studiji su pokazali:
• Značajno smanjenje biomarkera za rizik od raka pluća
• Značajno smanjenje broja bijelih krvnih stanica, upalnog biljega koji ukazuje na rizik od kardiovaskularnih bolesti i drugih bolesti povezanih s pušenjem
• Poboljšanje HDL kolesterola povezano sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti
• Poboljšanja u dva ključna pokazatelja zdravlja pluća
• Poboljšanje u ključnom pokazatelju oksidativnog stresa, procesa koji se javlja u nekoliko bolesti povezanih s pušenjem, poput kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije

Tagovi: glo TM, The Journal of Internal and Emergency Medicine, British American Tobacco
PROČITAJ I OVO
Novi mandat Upravi Ingre
ODLUKE
Novi mandat Upravi Ingre
ZAGREB - Dana 7. prosinca 2022. godine održana je sjednica Nadzornog odbora INGRE.
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
ŠTRAJK
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
NEW YORK - Više od 1100 zaposlenika-članova sindikata New York Timesa obustavit će u četvrtak rad na jedan dan nakon što nisu uspjeli pregovori s izdavačem tih novina o "cjelovitom i pravednom ugovoru", priopćio je sindikat .
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
PROMJENE
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
LJUBLJANA - Fortenova grupa je na glavnoj skupštini Mercatora, kao jedini vlasnik, potvrdila promjene u Upravi ovog trgovačkog društva.
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE