GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova ponuda za Sojaprotein

Nova ponuda za Sojaprotein
KONSOLIDACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2019 / 09:55
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Nakon velikih transakcija od petka u kojima je isprometovano oko 18 odsto akcija Sojaproteina (SJPT), većinski vlasnik ove kompanije, Viktorija grupa, objavila je nameru za preuzimanje akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara

Viktorija je nakon trgovanja od petka stigla do vlasničkog udela od 89,1 odsto, pa je objavila nameru za preuzimanje preostalih akcija, verovatno po istovetnoj ceni od 180 dinara.

Podsetimo, u aprilu je okončana prva ponuda za preuzimanje u kojoj je Viktorija prikupila tek 2,6 odsto akcija, takođe po ceni od 180 dinara.

Viktorija je prošlog leta pala u ruke MK grupe, koja je od banaka otkupila dugove ove finansijski iscrpljene grupacije. To je bio događaj koji je i inicirao obavezu upućivanja javne ponude za preuzimanja akcija u njenim zavisnim preduzećima među kojima je i Sojaprotein. Aktuelna ponuda će verovatno značiti i krajnju konsolidaciju vlasništva u Sojaproteinu ukoliko većinski vlasnik pređe prag od 90 odsto vlasništva.

Tagovi: Sojaprotein, Victoria Group, MK Grupa
PROČITAJ I OVO
Timberland web akcija od 30. ožujka
AKCIJA
Timberland web akcija od 30. ožujka
ZAGREB - #OstaniDoma* glavna je poruka ovih dana!
Ford, Airbus i Rolls-Royce prave 10.000 respiratora
RESPIRATORI
Ford, Airbus i Rolls-Royce prave 10.000 respiratora
LONDON - Velika Britanija naručila je 10.000 respiratora od konzorcija kompanija u kojem su Ford, Airbus i Rolls-Royce, u okviru borbe protiv posljedica koronavirusa.
Shooster web akcija od 30. ožujka
PROMO
Shooster web akcija od 30. ožujka
ZAGREB - #OstaniDoma i pogledaj na Shoosteru top artikle za ljepše dane!
Qatar Airways će zatražiti državnu pomoć
POMOĆ
Qatar Airways će zatražiti državnu pomoć
DUBAI - Qatar Airways morat će na kraju potražiti potporu vlade, rekao je izvršni direktor Akbar al-Baker za Reuters u nedjelju, upozoravajući kako će prijevozniku na Bliskom istoku uskoro moći ponestati novca potrebnog za nastavak leta.
Adidas i H&M na udaru kritika zbog prestanka plaćanja najamnina
KRITIKE
Adidas i H&M na udaru kritika zbog prestanka plaćanja najamnina
BERLIN - U Njemačkoj se u nedjelju zaoštrila kritika protiv kompanija poput Adidasa ili H&M-a koje su prestale plaćati najamninu za svoje prodavaonice zatvorene zbog pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE