GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak

Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
NOVA ŽALBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 19:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske autoceste upravo su objavile primitak žalbe na natječaj javne nabave za izbor izvođača radova na izgradnji 300 milijuna kuna vrijedne dionice autoceste Zagreb-Sisak.

- Žalba izjavljena protiv izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak javne nabave – poručeno je iz HAC-a povodom nove žalbe na natječaj za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak, odnosno za dionicu autoceste A11 od Lekenika do Siska.

Nakon što je HAC 8. ožujka ove godine pozvao zainteresirane tvrtke na davanje ponuda za izgradnju dionice Lekenik-Sisak, na pripadajuću natječajnu dokumentaciju žalila se 27.svibnja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) bugarska tvrtka Trace Group Hold. No, DKOM je žalbu spomenute bugarske tvrtke odbacio kao neurednu jer, prema obrazloženju Komisije, nije pružen dokaz o uplati pristojbe za žalbu. Time je, međutim, javni natječaj za A11 samo privremeno odblokiran jer je izjavljena nova žalba.

Prema prvotnome planu HAC-a za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak, 27.svibnja trebalo je biti priređeno otvaranje ponuda pristiglih na natječaj, što je žalba Trace Group Holda odložila do daljnjega. Samim tim zacijelo otpada najava Vlade da bi izgradnja dionice Lekenik-Sisak mogla početi u jesen ove godine. Prema natječajnoj dokumentaciji, od tvrtke kojoj će biti povjerena gradnja spomenute dionice očekuje se da posao završi u roku dvije godine od početka gradnje.

Država je autocestu Zagreb-Sisak ukupne dužine 47,5 kilometara počela graditi 2006. pa prekinula u svibnju 2009. dovršivši dionicu od Mraclina do Buševca. Izgradnja je nastavljena nekoliko godina kasnije da bi 2015. bila dovršena dionica Buševec-Lekenik duga 11,2 kilometara uz ponovno višegodišnje zaustavljanje gotovo svih aktivnosti. Gradnja A11 intenzivirana je nakon potresa koji je pogodio Sisak i Baniju u prosincu prošle godine i proglašena 'autocestom spasa' za potresom pogođenu banijsku regiju.

Tagovi: autocesta Zagreb-Sisak, Trace Group Hold, Hrvatske autoceste
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE