GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Norwegian od idućeg ljeta leti iz Ljubljane

Norwegian od idućeg ljeta leti iz Ljubljane
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2023 / 14:17
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - U ljeto sljedeće godine norveški niskotarifni zračni prijevoznik Norwegian, četvrti po veličini zračni prijevoznik te vrste u Europi, ulazi na slovensko tržište, javlja EX-YU Aviation. Trebalo bi uvesti letove između Ljubljane i Kopenhagena.

Letove između slovenske i danske prijestolnice posljednji je put omogućio prijevoznik Adria Airways u stečaju, podsjećaju na portalu. Norwegian još nije uvrstio vezu između dvaju glavnih gradova u svoj red letenja, a karata još nema u prodaji.

Norveški prijevoznik, drugi najveći zračni prijevoznik u Skandinaviji, već je 2016. spominjao mogućnost dolaska u Sloveniju, a ovog je ljeta počeo letjeti i za Skoplje. Prije toga već je ušao na zrakoplovna tržišta Hrvatske, Kosova i Crne Gore. Uz letove za Ljubljanu, idućeg ljeta trebao bi uvesti i letove iz Osla i Kopenhagena za Zadar, iz Göteborga za Prištinu te iz Rige i Kopenhagena za Tivat, među ostalim. Očekuje se da će većina tih letova biti operativna samo od lipnja do kolovoza.

Na portalu EX-YU Aviation navodi se da je operater ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija posljednjih mjesec dana pregovarao s 28 zračnih prijevoznika o mogućnosti uvođenja više od 30 veza.

Krajem listopada Ministarstvo infrastrukture objavilo je treći javni natječaj za veću zračnu povezanost Slovenije, za što je u 2023., 2024. i 2025. godini na raspolaganju ukupno 16,8 milijuna eura subvencija. Rezultat prva dva natječaja su konekcije s Luksemburgom (Luxair), koje su već u realizaciji, te s Rigom (Air Baltic), koje iduće godine kreću s ljetnim redom.

Konačna odluka o eventualnoj uspostavi novih veza temeljem ovog natječaja očekuje se u prosincu, kada će se znati i hoće li Norwegian aplicirati za subvenciju.

Tagovi: NMorwegian, ljubljana, Brnik
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE