GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NO Podravke usvojio trogodišnji plan poslovanja grupe

NO Podravke usvojio trogodišnji plan poslovanja grupe
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2021 / 16:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) Podravke dao je u petak suglasnost Upravi za plan poslovanja te koprivničke prehrambene grupe od 2022. do 2024., kojim su detaljno razrađene aktivnosti koje će se provoditi u njezinim divizijama prehrane i farmaceutike, izvijestili su iz Podravke.

"Time je Grupa Podravka prvi puta u svojoj povijesti dobila operativni plan poslovanja za trogodišnje razdoblje koji se temelji na prethodno usvojenom strateškom planu do 2025. godine", ističe se u priopćenju.

Trogodišnji plan prati smjernice i ciljeve postavljene strategijom, detaljno razrađuje sve poslovne aktivnosti obje divizije Grupe Podravka - Prehrane i Farmaceutike - koje će biti provedene u obuhvaćenom razdoblju.

Sastavni dio tog plana čini trogodišnji plan investicija temeljem kojeg su pripreme za izgradnju novog logističko-distributivnog centra, jedne od najvećih kapitalnih investicija za iduće razdoblje, u punom tijeku. Tako je Uprava Podravke, uz suglasnost NO, donijela odluku o izboru poslovne zone Danica u Koprivnici kao lokacije na kojoj će se graditi novi logističko-distributivni centar (LDC).

Odabrana lokacija, kako se navodi u priopćenju, nalazi se u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica i omogućava povezanost s postojećim izvoznim skladištem. Odlučeno je i da će taj logističko-distributivni centar biti polu-automatiziran, različitih temperaturnih režima i s predviđenih gotovo 67 tisuća paletnih mjesta namijenjenih gotovim proizvodima, sirovinama i ambalaži.

Novi LDC projektiran je tako da svojim kapacitetima zadovolji predviđeni rast prodaje odnosno potrebu za skladišnim prostorom u idućih deset godina.

Iz Podravke ističu kako se odlukama vezanim uz novi LDC nastavlja projekt optimizacije logističkih procesa pokrenut sredinom godine, a nakon detaljno provedenih analiza u lancu opskrbe i utvrđenih mjera za unaprjeđenje navedenih procesa.

Podsjećaju i kako je trenutačno u tijeku proces pripreme tehničke dokumentacije i ishođenja odgovarajućih dozvola, što se planira završiti do jeseni sljedeće godine kako bi se mogla donijeti odluka o početku radova na izgradnji novog LDC-a.

"Realizacijom tog projekta konsolidirat će se veći broj trenutačnih skladišnih prostora koji se koriste za skladištenje gotovih proizvoda, sirovina i ambalaže, a koji se nalaze na čak 18 različitih lokacija. Time će se značajno poboljšati učinkovitost logističkih i distributivnih procesa, poboljšati ukupna učinkovitost Grupe Podravka te dodatno ojačati konkurentnosti poslovanja u sljedećem razdoblju", istaknuli su iz Podravke.

Napominju i kako će izgradnja i upotreba novog logističko-distributivnog centra imati pozitivan utjecaj na okoliš smanjenjem emisije CO2 zbog znatno manjeg internog transporta kamionima na području grada Koprivnice.

Inače, NO je usvojio i izvještaj o provođenju petogodišnjeg strateškog plana Grupe, donesenog u lipnju ove godine, izrazivši pritom zadovoljstvo dosad provedenim aktivnostima.

Prema strategiji poslovanja do 2025. godine, Grupa Podravka u sljedećih pet godina namjerava uložiti oko pet milijardi kuna u proizvodnu i logističku modernizaciju i digitalizaciju, marketing i akvizicije.

"Provođenje usvojene Strategije podrazumijeva ulaganje oko 1,7 milijardi kuna investicija u modernizaciju i digitalizaciju proizvodnih i logističkih procesa, oko 1,4 milijarde kuna u marketing za ostvarenje organskog rasta te oko 2 milijarde kuna u akvizicije", izvijestili su tada iz Podravke.

Strategija, kako su naveli, obuhvaća obje divizije grupe - prehranu i farmaceutiku (Belupo), kroz tri razvojna stupa - usmjerenost na odabrana tržišta i proizvodne kategorije, povećanje učinkovitosti poslovanja kroz tehnološku modernizaciju i digitalnu transformaciju proizvodnih i logističkih procesa te akvizicije.

Tagovi: Podravka, Belupo, Žito, poslovni rezultati, Martina Dalić
PROČITAJ I OVO
Njemački Mutares potpisao ugovor o preuzimanju Cimosa
AKVIZICIJE
Njemački Mutares potpisao ugovor o preuzimanju Cimosa
KOPER - Njemačka tvrtka Mutares potpisala je ugovor s TCH-om o preuzimanju koparskog Cimosa i njegovih podružnica.
LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
INVESTICIJE
LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
ČAKOVEC - Tvrtka LTH Alucast u petak je u Čakovcu otvorila novi, 35 milijuna kuna vrijedan pogon, a tom je prigodom međimurski župan Matija Posavec istaknuo kako je Međimurje dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju.
Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
KUĆNI LJUBIMCI
Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
ZAGREB - Istraživanja pokazuju da više od polovine ukupnog broja svjetskog stanovništva ima barem jednog kućnog ljubimca te da se tijekom pandemije taj broj dodatno povećao što se odrazilo na potražnju hrane za kućne ljubimce.
Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera
BURGERI
Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera
ZAGREB - Hrvatski građani su zadnjih godinu dana preko Glova naručili više od 1,7 milijuna raznih burgera, čime je Hrvatska među deset zemalja u kojima posluje Glovo u kojima se burgeri najviše naručuju, izvijestili su u petak iz Glova uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana hamburgera.
KLM za vikend prekida letove iz Amsterdama zbog kaosa u zračnoj luci
KAOS
KLM za vikend prekida letove iz Amsterdama zbog kaosa u zračnoj luci
AMSTERDAM – Nizozemska aviokompanija KLM u četvrtak je objavila da prekida prodaju karata za sve letove iz amsterdamske zračne luke Schiphol do ponedjeljka zbog gužvi uzrokovanih nedostatkom sigurnosnog osoblja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE