GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NO 3. maja podnosi kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora Percana

NO 3. maja podnosi kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora Percana
PRIJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2019 / 19:39
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Nadzorni odbor Brodogradilišta "3. maj" podnijet će kaznenu prijavu protiv njegova bivšeg direktora Maksimilijana Percana i još nekoliko odgovornih osoba jer na temelju revizorskog izvješća smatraju da su to brodogradilište oštetili za više od milijardu kuna, rekao je u petak predsjednik NO-a Juraj Šoljić.

Tročlani Nadzorni odbor odluku o kaznenoj prijavi donio je jednoglasno, a prijavu će podnijeti i sadašnji direktor '3. maja' Edi Kučan, rekao je Šoljić.

Istaknuo je da je Nadzorni odbor obvezan to učiniti iako je Percan već osumnjičen uz još 13 osumnjičenika u aferi "Uljanik", to jest da je obvezan to učiniti "po službenoj dužnosti" jer je nezavisni revizor utvrdio da su odgovorne osobe neovlašteno izvukle novac iz "3. maja". Osim toga, rekao je, utvrđeno je i da su dvojica članova Nadzornog odbora prije dobivali lažne financijske podatke.

Šoljić smatra da svota za koju je "3. maj" oštećen nije konačna jer revizija još traje.

Riječko Brodogradilište "3. maj" prošle je godine poslovalo s gubitkom od gotovo 713 milijuna kuna, a 2017. je završilo s dobiti nešto većom od tri milijuna kuna, pokazuje revidirano financijsko izvješće "3. maja" objavljeno potkraj studenoga na Zagrebačkoj burzi.

Kako se navodi, "3. maj" je u prošloj godini imao gubitak od 712,98 milijuna kuna te ukupan negativan kapital i rezerve od 322,33 milijuna kuna.

"Društvo je najprije zbog nezakonitih poslovnih odluka vlasnika dovedeno u situaciju neposlovnih gubitaka i usklađenja u iznosu 742 milijuna kuna, kao i opisanih ostalih identificiranih gubitaka od minimalno 630 milijuna kuna, što premašuje iskazane prenesene gubitke na 31. prosinca 2018. koji iznose 1,071 milijardu kuna radi očekivanih efekata gubitaka u 2019. godini oko 300 milijuna kuna", naveli su među ostalim revizori u svojoj bilješci.

Šoljić je još rekao kako se uskoro očekuje konačni dogovor i sporazum o povratku tankera "Santiago" u riječko brodogradilište iz Pule kako bi se taj brod, prema planu nastavka poslovanja brodogradilišta, dovršio u "3. maju". Dogovor o dugu za vez broda između dvaju brodogradilišta je bio postignut, ali je Trgovački sud u Pazinu zaustavio povratak broda jer dogovor nije bio u skladu sa stečajnim zakonom.

Tagovi: 3. maj, Juraj Šoljić, Maksimilijan Percan, Uljanik
PROČITAJ I OVO
AstraZeneca uspjeh cjepiva duguje sretnoj slučajnosti
CJEPIVO
AstraZeneca uspjeh cjepiva duguje sretnoj slučajnosti
LONDON - Sretna slučajnost pri doziranju otvorila je put AstraZeneci i sveučilištu Oxford da zatraže odobrenje za svoje cjepivo za koronavirus.
Strabag prepolovio dividendu
DIVIDENDA
Strabag prepolovio dividendu
BEČ - Dioničari građevinskog koncerna Strabag dobit će isplaćene dividende za prošlu godinu, ali prepolovljene, odnosno umjesto 1,80 eura samo 90 centi po dionici.
Barbara Mesić u NO-u Liburnia Riviera Hotela
KARIJERE
Barbara Mesić u NO-u Liburnia Riviera Hotela
ZAGREB - Bivša glavna savjetnica u Ministarstvu turizma Barbara Mesić bit će imenovana u Nadzorni odbor kvarnerske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi u sklopu najave sjednice glavne skupštine ovog društva zakazane za 29. prosinca.
Red Bull podigao dividendu
DIVIDENDA
Red Bull podigao dividendu
SALZBURG - Red Bull je podigao dividendu nakon još jedne sjajne poslovne godine.
Francuska iduće godine očekuje odluku Hrvatske o borbenim zrakoplovima
AVIONI
Francuska iduće godine očekuje odluku Hrvatske o borbenim zrakoplovima
ZAGREB - Francuska samopouzdano očekuje ocjenu hrvatskog tehničkog povjerenstva o francuskim borbenim zrakoplovima Rafale i nada se da će 2021. znati konačnu odluku hrvatskih vlasti o tome kojim će zrakoplovima zamijeniti svoju borbenu zračnu flotu, izjavila je u ponedjeljak francuska ministrica obrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE