GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB na zahtjev Europske komisije mora prodati osiguravatelja NLB Vita

NLB na zahtjev Europske komisije mora prodati osiguravatelja NLB Vita
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2019 / 08:04
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka će, na zahtjev Evropske komisije, zbog nepravovremene privatizacije morati prodati životno osiguranje NLB Vita, to se može učiniti neformalno. NLB to ne komentira, piše ljubljansko Delo..

Najveća slovenska banka, koja je vlasnica polovine NLB Vita, trebala bi prodati osiguravajuće društvo zajedno s KBC Osiguranjem, drugim vlasnikom ovog zajedničkog društva. Prodaja NLB Vita trebao bi biti porez koji će banka morati platiti jer vlada Mira Cerara nije uspjela na vrijeme prodati 75 posto NLB-a, na što se slovenska država obavezala kad je banka sanirana. U proljeće 2017. godine Cerarova vlada, neposredno prije završetka prve javne ponude dionica banke putem Londonske i Ljubljanske burze, odlučila je obustaviti prodaju. Izjavila je da cijenu dionicu snižava rizik hrvatskih presuda zbog prenesenih depozita štediša Ljubljanske banke.

Vlada je tada pregovarala o odgodi privatizacije banke u Bruxellesu, koju je zemlja lani prodala u procentu od 65 posto, a desetinu ove godine. Međutim, zbog kašnjenja, Evropska komisija očito zahtijeva prodaju NLB Vita.

Prošle je godine društvo NLB Vita ostvarilo 8,3 milijuna eura neto dobiti i 76,9 milijuna eura bruto premije, što je devet posto više u odnosu na prošlu godinu.
Od toga, 73,1 miliona eura bilo je od premija životnog osiguranja.

Krajem prošle godine imalo je tržišni udio od 14,6% u klasičnom životnom osiguranju.

"Obaveza o prodaji NLB Vite i dalje je na snazi. Daljnje korake ili aktivnosti na ispunjenju ove obaveze ne komentiramo", priopćila je NLB.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, NLB Vita, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
LUKE
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
KOPER - Luci Koper prijeti jača konkurencija sa sjevera i juga. Većinu jednog od tršćanskih terminala upravo je kupio njemački logistički div HHLA, a riječka će luka novi terminal za kontejnere dati u zakup koncesionaru do kraja godine.
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
RAST
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, objavljeno je u četvrtak iz te kompanije.
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
TESTIRANJE
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
ZAGREB - Po prugama grada Zagreba počeo je voziti tramvaj boje netipične za vozila javnog prijevoza glavnog grada Hrvatske.
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
PAD
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 546 milijuna kuna, što je 19,1 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi smanjeni gotovo 4 posto, pokazuje u četvrtak objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te kompanije.
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
KUTINA - Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, znatno više u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 124 milijuna kuna, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE