GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2022 / 16:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.

Leasing je jedna od strateških djelatnosti NLB Grupe, vodeće bankarsko-finansjske grupacije sa sjedištem i ekskluzivnim strateškim interesom u matičnoj regiji jugoistočne Europe, koja svoje klijente podržava univerzalnim rješenjima kroz maloprodajno, korporativno i investicijsko bankarstvo.

Usluge leasinga koje nudi članica NLB Grupe NLB Lease&Go Ljubljana, nadopunjuju usluge kreditiranja banke i omogućavaju građanima i pravnim osobama odabir opcije koja najbolje odgovara njihovim potrebama, situaciji i preferencijama.

Tvrtka naime nudi financijski i operativni leasing pokretnina, što uključuje osobna vozila, laka i teška teretna vozila te opremu. Isti model i strategije primjenjivat će se i na novim tržištima.

Očekuje se da će obje tvrtke s prvim aktivnostima krenuti idućeg mjeseca te odlučnije ući na svoja tržišta u siječnju 2023. godine.

- Usluge leasinga dobro odgovaraju potrebama klijenata, stoga ne čudi što smo ovu djelatnost odlučili postupno proširiti i na druga tržišta na kojima posluje naša Grupa, objašnjava predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak. - Vjerujemo da će leasing ponovno postati značajan dio Grupe. Planirano je da će leasing u svojoj zreloj fazi pridonijeti više od 1 milijarde eura ukupnoj imovini Grupe, kroz organski i potencijalno i anorganski rast. Cilj nam je da NLB Lease&Go u idućim godinama postane jedna od vodećih kompanija u području pokretnina i da igra važnu ulogu u mobilnosti na svakom tržištu.

Tagovi: NLB Lease&Go, NLB Grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
AKVIZICIJE
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
NEW YORK - Američki proizvođač papira i ambalaže International Paper pristao je preuzeti britanskog rivala DS Smith za 5,8 milijardi funti (6,8 milijardi eura), nadmašivši međunarodnu grupu za papir i ambalažu Mondi za 700.000 funti.
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
PLANOVI
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
ESSEN - Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira u Litvi izgraditi novu tvornicu za proizvodnju topničkih granata kalibra 155 milimetara.
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
AKVIZICIJE
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
ZAGREB - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
DIVIDENDA
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o rasporedu lanjske neto dobiti, pri čemu 16,23 milijuna u dividendu, čime bi predložena dividenda iznosila 31,75 eura po jednoj redovnoj i povlaštenoj dionici, što je za 131 posto više u odnosu na onu isplaćenu prethodne godine, priopćeno je iz te kompanije.
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE