GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački Market International: AS Holding jedna od najuspješnijih kompanija na Zapadnom Balkanu

Njemački Market International: AS Holding jedna od najuspješnijih kompanija na Zapadnom Balkanu
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Njemački magazin Market International objavio je nedavno članak afirmativnog karaktera o nekoliko uspješnih kompanija sa sjedištem na Zapadnom Balkanu, poručivši već u naslovu da se radi o “skrivenim liderima na svjetskom tržištu”. Jedna od kompanija koja je predstavljena u tekstu je i bosanskohercegovački lider prehrambene industrije AS Holding.

“Mnogo se toga događa na Zapadnom Balkanu. Brojne kompanije izašle su na svjetsku scenu posljednjih godina, a korona kriza ih nije usporila. Strana ulaganja porasla su za 44 posto između 2015. i 2018. godine, a robna razmjena sa Njemačkom veća je za 49 posto u istom periodu. U posljednjih 20 godina poduzetnici su uspjeli podići ili preorijentirati kompanije koje su postale konkurentne širom svijeta. Ove kompanije ne daju se zaustaviti, pri tome uspijevaju prebroditi krizu uprkos koroni i većinom bez vladine pomoći.”

“Pozicionirali smo se široko na tržištu, i to nam je omogućilo rast u 2020. godini uprkos koroni”, izjavio je Rusmir Hrvić, direktor AS Holdinga, a prenosi Market International.

"Ključ uspjeha je u izvozu, ističe Hrvić, i AS Holding već izvozi po cijelom svijetu, uključujući Njemačku.”

U nastavku Market International donosi impresivnu priču o rastu i razvoju kompanije AS Holding sa sjedištem u Tešnju, gradu u Bosni i Hercegovini sa 50.000 stanovnika.

“Pod jednim krovom AS Holding objedinjuje 17 kompanija, gotovo 2.000 proizvoda i više od 4.000 zaposlenih, sa tendencijom rasta”, ističe Market International.

Put AS Holdinga zvuči poput priča iz slikovnica, navodi se u tekstu, a priča je započela 1988. godine sa malom trgovinom, 2003. godine pokrenuta je tvornica šećera, a 2006. i tvornica keksa. “To je ulilo novac u blagajnu, što je vlasnicima omogućilo da preuzmu druge kompanije, posebno u prehrambenom i tekstilnom sektoru.”

- Neizvjesnost uzrokovana korona krizom već je ustupila mjesto izgledima za nove mogućnosti. Kada je kriza započela, niko nije znao u kom smjeru će krenuti, kaže Hrvić. Krizu vidi kao priliku, navodi se.

“U godinama koje su iza nas pozicionirali smo se široko na tržištu. Kada se podvuče crta bilježimo porat izvoza u 2020. godini”.

Hrvić sada nastoji učiniti koncern spremnim za budućnost.

“Sljedeći projekat odnosi se na Industriju 4.0. Mnogo je procesa koje možemo digitalizirati. To će nas učiniti još konkurentnijim", piše Market International, prenoseći riječi prvog čovjeka AS Holdinga, Rusmira Hrvića.

Uz AS Holding autor članka Martin Gaber koji je ujedno i direktor GTAI za Zapadni Balkan, priču je posvetio i kompanijama Nordeus iz Srbije, TMD Group iz Bosne i Hercegovine i Digital School sa Kosova.

Tagovi: Market International, AS Holding, Rusmir Hrvić
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE